Achter dit Amsterdamse grachtenpand schuilt een lugubere legende

Wanneer er bijzondere verhalen, legendes of mythen schuilgaan achter de mooiste architectuur, maakt dat een gebouw extra bijzonder. In Amsterdam staan natuurlijk heel wat gebouwen met een bijzonder verhaal en ook dit prachtige grachtenpand aan de Keizersgracht valt daaronder. Misschien is je wel eens iets opgevallen aan dit pand en zo niet, kijk dan bij je volgende wandeling of fietstocht eens goed naar nummer 123. Het grachtenpand wordt namelijk gesierd door zes stenen hoofden en dat is niet zomaar. Via onze vrienden van Froot kwamen we achter de lugubere legende..

Lang geleden verlieten de bewoners van het grachtenpand voor een avond het huis. Zij droegen de twee dienstmeisjes op om goed op het huis te passen. Het meest heldhaftige dienstmeisje van de twee, Anna, nam deze taak zo serieus waardoor het verhaal eindigt in moord en ontvoering.

De twee dienstmeisjes zaten ‘s avonds laat nog even in de keuken en hoorden plotseling een aantal mannenstemmen vanuit de kelder. Anna ging op onderzoek uit en hoorde de verhalen van zeven rovers die bespraken hoe ze het huis konden leegroven. Maar Anna had een belofte gedaan aan de bewoners en zij liet dit natuurlijk niet zomaar gebeuren! Na het plan te hebben gehoord snelde ze naar de keuken en ging ze op zoek naar het grootste mes. Ben je benieuwd of Anna het huis heeft weten te beschermen en wat de zes stenen hoofden te maken hebben met de zeven rovers? Check dan op Froot het complete verhaal. Je zult in elk geval nooit meer hetzelfde naar het pand kijken!

Bron: Wikipedia

Ook de architectuur van het prachtige Scheepvaartgebouw aan de Prins Hendrikkade – waar nu het Amrath Hotel is gevestigd – bestaat uit talloze stenen hoofden. Bekijk voor meer informatie over dit gebouw en de bouwstijl ‘Amsterdamse School’ dit artikel!

www.froot.nl

Reageer op artikel:
Achter dit Amsterdamse grachtenpand schuilt een lugubere legende
Sluiten