Achter deze oude betonnen muur schuilt de coolste creatieve studio

HAO Design is lekker bezig en dan drukken we ons nog zacht uit! We kunnen het dan ook niet laten om hun nieuwe projecten een plekje te geven in de architectuur sectie van Roomed. Elke keer weten deze designers uit Taiwan ons te verassen met kleurijk interieur design op de meest bijzondere locaties. Bij deze creatieve studio is het niet anders. De creatieve studio is namelijk gevestigd in een oude Japanse militaire basis. De studio is omheind door een oude betonnen muur, waarvan je niet zou zeggen dat er zo’n cool project achter schuilt.

De militaire basis in Huangpu werd na de oorlog niet meer gebruikt. De gebouwen raakten in verval, maar werden niet gesloopt. In plaats daarvan werd de basis een cultureel monument. In 2015 werden de inwoners van Huangpu aangemoedigd om een nieuw bestemmingsplan voor de basis te bedenken.

Één van deze plannen was om een creatieve studio voor workshops en bijeenkomsten te maken. Daarnaast wilde de ‘eigenaar’ er ook een slaapplek en huiskamer creëren. Voor deze klus werd HAO Studio dus ingeschakeld, maar het was niet gemakkelijk. Het gebouw was namelijk nogal in verval geraakt en er was geen water of elektriciteit. Naast dat het gebouwtje compleet moest worden gerenoveerd kwamen er dus ook een heleboel technische aspecten bij kijken. Maar het resultaat mag er zeker zijn.

Het valt meteen op dat de studio is gevuld met kleur en bijzondere, vintage vondsten. Van de duistere geschiedenis van het gebouw is niets meer te zien, terwijl de industriële elementen wél bewaard zijn gebleven.

>> Colorboost: haal het zonnetje in huis met geel

De militaire elementen van het gebouw zijn nergens meer te bekennen, maar de architecten zijn er goed in geslaagd om de Japanse cultuur in stand te houden. De studio heeft een ‘Washitsu’. Dit is een traditionele Japanse ruimte waarin veel gebruik wordt gemaakt van grote vierkanten (zoals te zien is in de ramen) en natuurlijk ook een echte Japanse tafel met kussens op de grond. Zo’n Washitsu is bedoelt als familiekamer, waar iedereen tot rust kan komen.

Naast de traditionele Japanse meubels staat in de creatieve studio ook een aantal bijzondere vintage finds. Denk aan lampen uit de jaren ’70, banken en stoelen uit te jaren ’50, de Eames House Bird en veel groene planten. Door deze bijzondere meubels krijgt de studio een heel persoonlijke en unieke look.

Ben je benieuwd naar meer te gekke projecten van HAO Design? Bekijk dan zeker ook even dit huis waar overal LEGO te vinden is en deze split-level met een heerlijk op maat gemaakt interieur.

www.designboom.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Achter deze oude betonnen muur schuilt de coolste creatieve studio
Sluiten