Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Interieur 25 jan 2019

Voeg deze accessoires toe aan je thuiskantoor voor een productieve werkplek

Rommelig bureau, rommelige geest, zeggen ze weleens. Tja, dat is natuurlijk niet zo lekker voor je productiviteit. Heb jij ook het talent om binnen twee seconden van je bureau een chaos te maken? We got you. Met een paar simpele accessoires tover jij je thuiskantoor om in een productieve werkplek.

Deze vijf accessoires mogen niet ontbreken in je thuiskantoor.

Een planner

Een planner dwingt je om aan het begin van de week na te denken over hoe je jouw week gaat indelen. In andere woorden: je loopt minder met een kip zonder kop rond en kunt niets meer vergeten. Een duidelijk plan hebben maakt je ook productiever: je weet dan immers precies waar je kunt beginnen.

View this post on Instagram

오늘 달력을 보니 이제 2018년이 2주남았네요.😌 . 이맘때쯤되면 올 한해 내가 잘한일,못한일 아쉬웠던일들을 생각해보게 되는거 같아요- 다시 오늘이 시작이다 생각하며, 2019년에 하고 싶은 일들,계획들을 적어보세요! 시소 스토어팜에서는 #먼슬리타임즈 벽걸이플래너 20%할인 행사를 진행합니다. (12.17~12.31일까지) . #hellonewyear#happynewyear#monthlytimes#wallplanner#planneraddict#seesographics#papergoods#walldecor#interiordecor#homedecor#desksetup#workspace#inspiration#monthly#stationeryaddict#papier#stationery#lifestyle#notes#officeday#officelife#planning#시소그라픽스#2019#새해계획#새해목표#플래너

A post shared by JANG KYUNG HWA (@_seeso) on

Een laptopstandaard

De meeste mensen werken in hun home office met een laptop. Die is eigenlijk niet bedoeld om hele dagen achter door te brengen, want dan gaan je nek en rug protesteren. Al bij meer dan twee uur per dag achter je laptop, is het verstandig om een laptopstandaard en een losse muis en toetsenbord aan te schaffen. You’ll thank us later.

Opbergruimte

Dit moet wel de beste tip zijn als het om een productieve werkplek gaat: opbergruimte. Als de formulieren, facturen en boeken zich opstapelen op je bureau, kunnen we verklappen dat je geen rust hebt in je hoofd. Hoe die opbergruimte er precies uit moet te zien, hangt af van wat je mooi vindt én wat je nodig hebt.

Kies bijvoorbeeld voor een muur van kurk als je graag geïnspireerd wordt. Of voor een open kastje, waar je mooi je boeken in kunt tentoonstellen. Een boekhoeder heeft al z’n papieren waarschijnlijk liever uit het zicht. Wij worden niet heel warm van die doorzichtige postbakjes, dus kies bijvoorbeeld voor een dicht mandje of een houten brievenbakje of -standaard.

Decoraties

Vergeet de decoratieve accessoires in je thuiskantoor niet! Ja, echt. Je zou denken dat je productiever werkt als je niet afgeleid wordt door wat er aan de muur hangt en op je bureau staat. Toch is het bewezen dat (thuis)kantoren met decoraties beter voor de concentratie, je welzijn en het verwerken van informatie zijn.

De decoratie kan het beste met de natuur te maken hebben: die heeft namelijk een positief effect op je geheugen. Omdat de meeste thuiskantoren geen sprookjesachtig uitzicht op de bergen hebben, is het fijn om te weten dat zelfs een poster van een landschap of een aantal planten al volstaan. Het verbetert je cognitieve functie en vermindert stress. Inslaan dus die handel!

View this post on Instagram

Vandaag een dagje thuiswerken. Het vele licht, de vloeren en deze prachtige deuren zijn de reden waarom we op dit huis verliefd zijn geworden 💕 Wat trok jullie over de streep bij de aankoop van jullie huis?? . . . #monstera #monsteralove #homeofficedecor #homeofficedesign #homeofficeideas #homeofficeday #plantsofinstagram #greenenergy #plantstagram #urbanjungle #groeninhuis #houseplants #indoorplants #homedecor #homedecoration #homestyling #instahome #showhome #interiordetails #interiordesign #interieurstyling #interiorstyling #interieurinspiratie #binnenkijken #vtwonen #vtwonenbijmijthuis #interior4all #interior123 #myhome

A post shared by Griet Vanbillemont (@grietjeathome) on

Een pennenbakje

Het komt rommelig over als je allemaal losse pennen op je bureau hebt liggen. Bovendien zijn ze altijd nét kwijt als je ze dan nodig hebt. De oplossing is natuurlijk het pennenbakje, maar die ziet er niet altijd even stijlvol uit. Stroop zelf je mouwen op voor een DIY, zoals een blikje inspuiten met koperspray. Of gebruik een leuke mok om je pennen te organiseren.

Meer lezen over een productief thuiskantoor?

Reageer op artikel:
Voeg deze accessoires toe aan je thuiskantoor voor een productieve werkplek
Sluiten