Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 10 dec 2020

Productiever werken? Voeg deze accessoires toe aan je thuiskantoor

Rommelig bureau, rommelige geest, zeggen ze weleens. Tja, dat is natuurlijk niet zo lekker voor je productiviteit. Heb jij ook het talent om binnen twee seconden van je bureau een chaos te maken? We’ve got you. Met een paar simpele accessoires tover jij je thuiskantoor om in een productieve werkplek.

Deze vijf accessoires mogen niet ontbreken in je thuiskantoor

1. Een planner

Een planner dwingt je om aan het begin van de week na te denken over hoe je jouw week gaat indelen. In andere woorden: je loopt minder met een kip zonder kop rond en kunt niets meer vergeten. Een duidelijk plan hebben maakt je ook productiever: je weet dan immers precies waar je kunt beginnen.

2. Een laptopstandaard

De meeste mensen werken in hun home office met een laptop. Die is eigenlijk niet bedoeld om hele dagen achter door te brengen, want dan gaan je nek en rug protesteren. Al bij meer dan twee uur per dag achter je laptop, is het verstandig om een laptopstandaard en een losse muis en toetsenbord aan te schaffen. You’ll thank us later.

3. Opbergruimte

Dit moet wel de beste tip zijn als het om een productieve werkplek gaat: opbergruimte. Als de formulieren, facturen en boeken zich opstapelen op je bureau, kunnen we verklappen dat je geen rust hebt in je hoofd. Hoe die opbergruimte er precies uit moet te zien, hangt af van wat je mooi vindt én wat je nodig hebt.

Kies bijvoorbeeld voor een muur van kurk als je graag geïnspireerd wordt. Of voor een open kastje, waar je mooi je boeken in kunt tentoonstellen. Een boekhoeder heeft al z’n papieren waarschijnlijk liever uit het zicht. Wij worden niet heel warm van die doorzichtige postbakjes, dus kies bijvoorbeeld voor een dicht mandje of een houten brievenbakje of -standaard.

4. Decoraties

Vergeet de decoratieve accessoires in je thuiskantoor niet! Ja, echt. Je zou denken dat je productiever werkt als je niet afgeleid wordt door wat er aan de muur hangt en op je bureau staat. Toch is het bewezen dat (thuis)kantoren met decoraties beter voor de concentratie, je welzijn en het verwerken van informatie zijn.

De decoratie kan het beste met de natuur te maken hebben: die heeft namelijk een positief effect op je geheugen. Omdat de meeste thuiskantoren geen sprookjesachtig uitzicht op de bergen hebben, is het fijn om te weten dat zelfs een poster van een landschap of een aantal planten al volstaan. Het verbetert je cognitieve functie en vermindert stress. Inslaan dus die handel!

5. Een pennenbakje

Het komt rommelig over als je allemaal losse pennen op je bureau hebt liggen. Bovendien zijn ze altijd nét kwijt als je ze dan nodig hebt. De oplossing is natuurlijk het pennenbakje, maar die ziet er niet altijd even stijlvol uit. Stroop zelf je mouwen op voor een DIY, zoals een blikje inspuiten met koperspray. Of gebruik een leuke mok om je pennen te organiseren.

Meer lezen over een productief thuiskantoor?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Productiever werken? Voeg deze accessoires toe aan je thuiskantoor
Sluiten