Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 14 mrt 2019

Hoe gouden en mat zwarte accessoires je huis meteen superstijlvol maken

Natuurlijk zijn er ontelbare manieren om je huis ‘stijlvol’ te maken – iedereen heeft immers z’n eigen stijl, en interieur kun je maar moeilijk verkeerd doen. Toch is er wel een samenhang te vinden in de Instagram-waardige huizen die we zo vaak op internet zien. En laat mat zwart nou net dé manier zijn om dat te bereiken.

Liefst gecombineerd met een blauwe bank, zoals in dit huis, natuurlijk.

Afbeelding van een huis met details in mat zwart en goud 2
Afbeelding van een huis met details in mat zwart en goud 3

Match made in heaven: donkerblauw en goud

We hebben nooit onder stoelen of banken gestoken (pun intended) dat we fan zijn van een blauwe bank – vooral als ‘ie nog velvet is ook. Ook in deze woonkamer staat de donkerblauwe bank prachtig! De kleur staat heel chic, en dat past perfect bij de opvallende kroonluchter en de grote zwart-witte schilderijen.

Ook heel tof: het gouden bijzettafeltje naast de bank. Heel subtiel, maar het is eigenlijk een gemiste kans om níet voor gouden details te gaan als je donkerblauw in je interieur hebt verwerkt. En o ja, goud past ook nog eens perfect bij details in mat zwart – zoals in de woonkamer bijvoorbeeld de poten van de stijlvolle glazen tafel. En de zwarte vaas en stoel, die je op onderstaande foto ziet.

Afbeelding van een huis met details in mat zwart en goud 4
Afbeelding van een huis met details in mat zwart en goud 5
Afbeelding van een huis met details in mat zwart en goud 6

Mat zwart in de keuken

In de woonkamer kwam mat zwart al een beetje naar voren, maar in de keuken floreert de ‘kleur’ pas echt. Met de lamp boven de tafel – zwart van buiten, goud van binnen – als pronkstuk! Je moet misschien een beetje investeren in zulke mooie accessoires, maar gelukkig raakt zwart nooit uit de mode. Het behoudt die wow-factor altijd.

Ondanks het zwart is de keuken trouwens ontzettend knus. Dat komt niet alleen door het hout, maar ook door het zachte kleed op het bankje naast de tafel. Zo creëer je een fijne woonkeuken – voor de zeldzame momenten dat je je donkerblauwe velvet bank even zat bent.

Afbeelding van een huis met details in mat zwart en goud 7
Afbeelding van een huis met details in mat zwart en goud 8

Ook de rest van het huis mag er trouwens best zijn (understatement). De slaapkamer is bijvoorbeeld al net zo knus gemaakt met kleedjes op het bed, en ook hier zien we de kracht van grote schilderijen. Als je kiest voor een redelijk neutrale print die voor je gevoel dicht bij je staat, kun je kunst vrij lang laten hangen. Ook handig: als je huis één kleurenschema heeft, kun je bijvoorbeeld een keer de lijsten uit de woon- en slaapkamer verwisselen!

En o ja, let vooral ook even op de mat zwarte plantenpot in de hoek. Love it.

Afbeelding van een huis met details in mat zwart en goud 9
Afbeelding van een huis met details in mat zwart en goud 10

Geef je badkamer karakter met een mooie spiegel

Zelfs in de hotel-achtige badkamer zien we een zwarte plantenpot en een gouden spiegel terugkomen. Een lichaamslange spiegel in de badkamer is niet alleen heel handig, maar zo’n mooi omlijste spiegel geeft ook meteen een heel andere sfeer aan de ruimte dan een standaard tandenpoets-exemplaar. En hadden we al gezegd hoe mooi ‘ie bij de beige tegels staat?

Het moge duidelijk zijn: wij zijn fan van dit interieur. Jij ook?

Meer over mat zwart in je interieur:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stadshem

Reageer op artikel:
Hoe gouden en mat zwarte accessoires je huis meteen superstijlvol maken
Sluiten