Zo geef je je accessoires een mooi plekje (zelfs in een klein interieur)

Bestaat er zoiets als teveel ringen, sjaals, tassen en zonnebrillen? Voor de meeste shopaholics is het antwoord nee (guilty!). Het zijn accessoires waar we maar geen genoeg van krijgen, maar het opbergen van al die hebbedingetjes is weer een ander verhaal. 

Klein wonen heeft zo zijn voordelen: je hebt minder troep en je bent minder kwijt aan de huur. Aan de andere kant moet je wel slim omgaan met de ruimte. Behalve dat het praktisch is, wil je natuurlijk dat het er leuk uitziet. Deze tips voor je favoriete accessoires zijn handig en erg leuk!

Pegbaord voor sjaals

Een sjaal in je ondergoed lade, de andere sjaal  in je rommella en wanneer je die ene sjaal nodig hebt, kan je het niet vinden. Frusterend is nog zacht uitgedrukt, zeker als je haast hebt. Met een pegboard aan de muur hoeft je nooit meer te zoeken naar je favoriete sjaal. Ook voor andere accessoires zoals kettingen is de pegboard erg handig. Daarnaast is het een knap ding dat niet alleen handig is, maar ook erg stylish.

Hoedjes aan de muur

Of je nou een ding hebt voor hoeden, mutsen of petten. Opbergen blijft een opgave, maar deze hack zal je leven veranderen. Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar je hoeden blijven wel lang mooi en dat is erg fijn. Het enige wat je nodig hebt is lange spijkers: niets meer en niets minder. Makkelijker kan bijna niet. Je slaat een paar spijkers door de muur en je hang je favoriete hoofddeksels aan de muur.

accessoires

Kapstok voor je tassen

Een tas voor de boodschappen, een tas voor school en een tas voor avondjes stappen. Een heleboel tassen in verschillende maten en vormen. Geen een tas is hetzelfde en dat maakt het lastig om het op te bergen, maar een kapstok is de ideale oplossing. Een staande kapstok werkt alleen als die veel haken heeft, en anders is een lange hangende kapstok alles wat je nodig hebt.

Open kast voor grote accessoires

Heb je geen grote slaapkamer, maar wel een berg kleren? Maak dan gebruik van een open kast. Je kleren ophangen in een open kast heeft een hoop voordelen. Ten eerste is het altijd fijn om je lievelingsjurkjes te zien hangen. Carrie Bradshaw had het niet beter kunnen verwoorden: ‘I like my money where i can see it hanging in my closet.’ Een hangrek neemt veel minder plek in beslag, kost minder en behalve kleren kan je een hoop andere accessoires kwijt. Bijvoorbeeld door speciale hangers voor je riemen en zelfs voor je schoenen.

Zonnebrillen

Op zoek naar een leuk opbergsysteem voor je brillen? En heb je zin om je handen uit de mouwen steken? Maak dan je eigen zonnebril plankje! Het klinkt moeilijker dan het is, maar het val reuze mee. Je kan bijvoorbeeld een grote schilderlijst gebruiken en dan punaises of kleine spijkers erin prikken. Op die manier kunnen je zonnebrillen onder elkaar shinen.

Nog meer creatieve opbergsystemen

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo geef je je accessoires een mooi plekje (zelfs in een klein interieur)
Sluiten