Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 3 jan 2021

Een statement: zó kan je jouw saaie muur omtoveren tot een accentmuur

Speel jij het ook altijd op safe binnen je interieur door alleen maar dezelfde kleuren te gebruiken omdat je bang bent dat het anders te chaotisch zal staan? Dat hoeft niet meer, want met een accentmuur kan je al een flink statement maken.

Dat kan op verschillende manieren, je kan je muur verven, maar je kan ook behang gebruiken en zelfs voor bepaalde materialen gaan zoals leer of fluweel. Wat jouw keuze ook is, je muur zal vele malen bijzonderder worden dan een standaard witte muur.

De ultieme tips om een accentmuur toe te passen in je interieur

Wil je liever niet je hele interieur omgooien maar toch iets opvallends creëren? Dan is een accentmuur de ideale oplossing. Je kan een lege muur omtoveren tot een te gekke accentmuur. Dit kan de muur achter je bed in de slaapkamer of de muur achter je bank in de woonkamer zijn.

Maar je kunt er ook voor kiezen om je keukenwand een leuke kleur te geven. Op deze manier stoort het je niet en raak je er ook niet snel op uitgekeken.

Lees ook: Oh la la: 7 keukentrends voor volgend jaar om in de gaten te houden

Let op je kleurschema

Om te voorkomen dat je interieur er straks chaotisch uitziet, dien je te letten op je kleurschema. Zo kun je je houden aan de 60/30/10 regel.

Dat houdt in dat je te maken hebt met een dominante kleur, een secundaire en een accentkleur. Zo weet je zeker dat je straks een goede balans hebt in je interieur.

Accentmuur verven

Je kunt een accentmuur creëren op verschillende manieren. Een manier dat vaak voorkomt is het verven van één muur in een bepaalde ruimte. Je kiest hierbij voor één kleur (dat goed binnen jouw kleurschema past) en bepaalt of je matte of glanzende verf wilt gebruiken.

Een muur met glans weerkaatst licht, waardoor de ruimte groter lijkt dan dat het is. Matte verf laat oneffenheden van een muur beter zichtbaar, hou hier dus rekening mee bij het maken van je keuze.

> Muur verven? Met deze handige tips rock jij het verven van die muur

Wandbekleding accentmuur

Ook kun je gaan voor originele wandbekleding. Denk hierbij aan behang met een leereffect, fluwelen behang wat zorgt voor meer luxe of een muur met pvc-buizen.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om druk behang te gebruiken. Als je de rest van de ruimte wat rustiger houdt, valt je accentmuur nóg meer op.

Je kunt bijvoorbeeld gaan voor (licht)groene muren en ervoor kiezen om één muur te beplakken met tropisch behang. Wedden dat alle ogen daar direct op gericht zullen zijn?

Colorblocking accentmuur

Houd jij van een speelse look in huis? Dan ga je de colorblocking methode van een accentmuur tof vinden. Hierbij kun je verschillende vormen of motieven verven op een deel van je muur.

Daarnaast kun je ook je hele muur verven in verschillende kleuren zoals je hierboven ziet. Deze methode zal ook ontzettend leuk staan in de kinderkamer.

Andere manieren om een statement te maken in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een statement: zó kan je jouw saaie muur omtoveren tot een accentmuur
Sluiten