Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 16 sep 2021

Dit zijn de populairste accentmuren van het moment (volgens onderzoek op Instagram)

Op Instagram kan je veel inspiratie vinden. Daarbij blijf je ook op de hoogte van de laatste trends. Kijk maar naar deze ideeën voor een accentmuur, misschien dat je er al wat op je feed voorbij hebt zien komen?

Verfmerk Dulux heeft namelijk een onderzoek gedaan naar Instagram trends voor het verven van je muur. Ze hebben daarbij gezocht op de hashtags #gallerywall, #featurewall, of #accentwall en de posts met deze tags geanalyseerd voor de laatste trends. Blijf dus zelf ook trendy met een van de accentmuren hieronder in huis!

4 Instagram trends voor een toffe accentmuur

1. Wandpanelen

Met wandpanelen kan je gemakkelijk een accentmuur maken die elegantie uitstraalt. Vooral donkere tinten staan heel chique in de woonkamer of slaapkamer. Het verbaast ons dan ook niet dat zeker 65% van de posts een muur had bekleed met wandpanelen.

2. Geometrische prints

Vooral geometrische vormen zijn populair om te verven op de muur. Dus kijk of je nog een blik met een leuke kleur verf in de schuur hebt staan (die nog wel goed is) en pak een kwast erbij. Velen zijn je voorgegaan, want 47% van de top posts op Instagram had ook een leuk rond of vierkant patroon voor een accentmuur.

Daarnaast kan je een geschilderd geometrisch design heel tof als hoofdbord gebruiken wat precies bij de volgende Instagram trend past.

3. Accentmuur achter je bed

Met een elegante accentmuur in de slaapkamer kan je ideaal je slaapkamer een hotellook geven als je deze tips er ook nog even bij pakt. Of geef je kinderkamer een knal van kleur met deze houten planken in de kleur van de regenboog.

Zeker 35% van de Instagram posts was een mooie accentmuur ergens in de slaapkamer waarvan de meeste zich achter het bed bevonden.

4. Een witte haard

Met een accentmuur kan je nog meer aandacht naar je eyecatcher trekken. Een prachtige witte open haard springt ertussenuit wanneer de muur erachter een opvallende kleur heeft. Of kies voor een donkergekleurde haard tegen een witte muur.

A pop of colour: we zijn verliefd geworden op dit speelse interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DuluxApartment Therapy

Reageer op artikel:
Dit zijn de populairste accentmuren van het moment (volgens onderzoek op Instagram)
Sluiten