Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 29 nov 2021

Laat je inspireren door deze interieurs met knallende accentkleuren

Vind je je interieur niet spannend genoeg? Overweeg dan eens om een accentkleur in je interieur toe te voegen. Een extra kleurtje kan jouw interieur net die nodige opfrisser geven, en daarvoor hoef je niet per se een muur in een knallende kleur te verven.

Je kan namelijk ook wat kleurrijke accessoires of meubels in je interieur plaatsen voor een mooi effect.

7 interieurs met toffe accentkleuren

1. Accentkleuren in een grijs interieur

Als er één interieur is waarin je echt met accentkleuren wilt werken dan is het wel een grijs interieur. Met grijs kan je accentkleuren namelijk prachtig naar voren laten komen. Daarnaast is deze neutrale kleur ook heel veelzijdig en makkelijk met allerlei kleuren te combineren.

Veel grijs in huis? Combineer grijs eens met deze kleuren voor het wow-effect

2. Een wit interieur met groene accenten

Wil je jouw witte interieur er echt fris uit laten zien? Gebruik dan planten als groene accenten. Met planten kan je al makkelijk een frisse uitstraling aan je interieur geven, maar door ze te combineren met groene accenten zullen ze je huis nog meer complementeren.

3. Een gele accentkleur om je interieur op te vrolijken

Voor een oppepper voor je interieur wil je een vrolijke kleur als geel. Zeker in een zwart-wit interieur is geel dé accentkleur die je wilt voor een positieve uitstraling.

4 tips voor een vrolijk interieur dat zorgt voor een lach op jouw gezicht

4. Een donkere muur vol knallende accentkleuren

Je hoeft echt niet bang te zijn om je muur in een donkere kleur te verven als je van plan bent felgekleurde items te gebruiken. Vooral neon items knallen er echt tussenuit en creëren contrast. Kijk maar naar de kinderkamer hierboven. Ook een donkere kinderkamer kan er heel kleurrijk en speels uitzien.

Daarnaast is het ook altijd een tof idee om een neon bord aan een zwarte muur te hangen.

5. Roze in een Scandinavisch intieur

Het maakt niet uit welke kleuren in je huis je gebruikt. Zodra je roze accenten in je interieur toevoegt zal je huis er zachter uitzien. Zo zie je in Scandinavische interieurs deze zachte kleur vaak voorbijkomen, omdat deze ook warmte uitstraalt. Er is dan ook niet voor niets een verfkleur genaamd Scandinavian Pink uitgebracht geïnspireerd op Zweedse huizen.

6. Een ideaal accentitem: de stoel

Als je gemakkelijk een kleuraccent in je huis wilt aanbrengen dan is een kussen, deken of stoel een goede keuze. Een felgekleurde bank kan al snel too much zijn in een kleine woonkamer. Maar door een paar formaten kleiner te gaan met een stoel zit je vaak goed.

Daarnaast is een stoel natuurlijk makkelijker om te wisselen of naar een andere ruimte te verplaatsen wanneer je je interieur een make over wilt geven.

7. Zwart als accentkleur

Wil jij allerlei kleuren in je interieur terugzien? Dan wil je juist zwarte accenten in je huis. Zwart is ideaal om rust te creëren in een drukke inrichting door middel van duidelijke afscheidingen.

5 opvallende trendkleuren waar je een statement mee maakt in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laat je inspireren door deze interieurs met knallende accentkleuren
Sluiten