Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 31 aug 2018

Aardse tinten vormen een stijlvol maar rustgevend geheel

Planten: we zijn er gek op. Maar voor wie – net als sommige mensen op de redactie (kuch, ik) – ook niet zo goed is in het in leven houden van kamerplanten, zijn er gelukkig wel alternatieven om je huis lekker natuurlijk te maken. Aardse tinten, bijvoorbeeld.

En nee, daaronder vallen niet alleen lichtgroen, donkergroen en legergroen. In dit Zweedse apartement vind je bijvoorbeeld ook veel grijs, oudroze en donkerblauw. Combineer dat met mooi hout, en je krijgt een perfect rustgevend geheel.

binnenkijker aardse kleuren 2
binnenkijker aardse kleuren 3

Aardse tinten in de woonkamer

De lichte woonkamer is dan ook by far onze favoriete kamer in dit appartement. Niet alleen door de vele kussens in aardse tinten, maar ook door de ambachtelijke rieten stoeltjes én natuurlijk het bijzettafeltje op wielen. Voor de muren is er gekozen voor een combinatie tussen zwart-wit en neutrale kleuren, wat zorgt voor opvulling zonder dat de focus teveel wordt verlegd. Het geheel straalt stijl én comfort uit, en da’s toch altijd een kunst.

binnenkijker aardse kleuren 7
binnenkijker aardse kleuren 8
binnenkijker aardse kleuren 9

Kussens, kussens, kussens

Ook in de slaapkamer zijn kussens dé sleutel tot succes. Waarom zou je het bij één hoofdkussen houden als je ook voor zes stuks kunt gaan? En wie een nog natuurlijkere sfeer wil, kan natuurlijk gaan voor posters en schilderijen waarop echte natuur te zien is – van vlinders en libellen tot een neutraal strandlandschap. Gegarandeerd succes.

binnenkijker aardse kleuren 4
binnenkijker aardse kleuren 6
binnenkijker aardse kleuren 5

De rest van het interieur bestaat vooral uit veel wit, licht hout en zachte details (handdoeken, vloerkleden, noem maar op). We zijn vooral verliefd op de houten keukenvloer: veel leuker dan saaie witte tegels! En zo krijg je meteen het idee dat het bos binnen handbereik is, zelfs als je in de drukke stad woont.

Meer mooie Zweedse woningen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ahre.se

Reageer op artikel:
Aardse tinten vormen een stijlvol maar rustgevend geheel
Sluiten