Zo verwijder je een aardbeienvlek uit textiel

Yes, zomer, de periode dat de supermarkten weer volop gevuld zijn met overheerlijke fruit. Bramen, frambozen, aardbeien, we zijn er gek op. Helaas kan al dat fruit nog wel eens voor nare vlekken zorgen. Heb je per ongeluk een aardbeienvlek gemaakt op je nieuwe bank of kussensloop? Een aardbeienvlek verwijderen doe je zo.

Of je nu tijdens het barbecuen hebt geknoeid en nu met een aardbeienvlek op je tuinstoel zit of tijdens je ontbijt op bed het schaaltje vol aardbeien hebt laten vallen. Een vlek in je textiel wil je natuurlijk graag weghalen.

Aardbeienvlek verwijderen

Iets teveel genoten van je bakje aardbeien en heb je per ongeluk een vlek gemaakt op je textiel kussensloop, dekbedovertrek of ander item? No worries, een aardbeienvlek verwijderen kan prima. Het is wel belangrijk dat je direct actie onderneemt, dus there we go.

Stapsgewijs je aardbeivlek weghalen

  1. Haal zoveel mogelijk eventuele stukjes aardbeien en vruchtvlees weg van het oppervlakte. Wrijf niet te hard, want zo wrijf je de vlek juist meer in de stof.
  2. Pak een schone doek, maak een sopje en dep de vlek schoon met de doek en het sopje.
  3. Is de vlek niet volledig verwijderd? Probeer dan ‘s om de vlek te verwijderen door met citroensap te deppen. Dit werkt overigens ook goed voor andere fruitvlekken.
  4. Gooi – indien mogelijk – het item vervolgens in de was.

Ook leuk: Tips voor het starten van een moestuin in juni

Aardbeienvlek verwijderen onderweg

Ben je niet thuis en heb je niet heel veel middelen tot je beschikking? Je kunt de fruitvlek dan zo goed mogelijk proberen weg te halen met een papieren zakdoekje en wat lauwwarm water.

Klaar voor de zomer

Reageer op artikel:
Zo verwijder je een aardbeienvlek uit textiel
Sluiten