Jaime Andreas
Jaime Andreas Keuken 14 apr 2020

Alles wat je wilt weten over een aanrechtblad van graniet

Het aanrechtblad bepaalt veel van het uiterlijk van je keuken. Het kleurenpalet en vibe waar je voor gaat. Een aanrechtblad van graniet in je keuken heeft een onwijs luxe uitstraling. Het staat elegant, maar tegelijkertijd ook stoer en rustiek. Dit is wat je erover moet weten.

Hoewel een aanrechtblad van graniet erg stylish is en een luxueuze uitstraling heeft, bepaalt het wel de look van je keuken. Graniet heeft een hele charmante uitgesproken uiterlijk dat niet makkelijk aan te passen is. Je moet dus goed nadenken voordat je zo’n aanrecht aanschaft.

Dit zijn de voor- en nadelen van een aanrechtblad van graniet

Over het algemeen is een granieten aanrechtblad goed te onderhouden en gaat het blad lekker lang mee. Een granieten aanrechtblad is erg dik en stevig, daardoor krijgt en minder snel krassen of vlekken. Toch is zo’n blad niet immuun voor vlekken.

De meeste granieten aanrechtbladen krijgen daarvoor een beschermlaagje over zich heen om ervoor te zorgen dat het niet aangetast wordt. Dit beschermlaagje moet af en toe even opgefrist worden om de kwaliteit te behouden. Het is toch zuur als je prachtige aanrechtblad onnodige vlekken heeft.

Verder zijn de meeste natuursteen aanrechtbladen zwaarder om te tillen en lastig om aan te passen aan de vorm van je keuken. Vaak zijn ze ook wat duurder dan het gemiddelde aanrechtblad.

Zorgen voor je aanrechtblad

De charme van een natuurstenen aanrechtblad is natuurlijk dat het er niet perfect uitziet. Het ene blad heeft weer andere lijnen of net een ander gevoel. Het is daarom ook niet zo heel erg wanneer jouw granieten aanrechtblad met de tijd een beetje verandert en veroudert.

Je zorgt het beste voor je aanrechtblad van graniet door vlekken gewoon zo snel mogelijk schoon te maken. Pas ook op voor schoonmaakmiddelen met teveel chemicaliën of azijn; dit kan de beschermlaag namelijk aantasten.

Meer inspiratie voor de keuken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Alles wat je wilt weten over een aanrechtblad van graniet
Sluiten