Weet je niet wat je aan je muren moet hangen? Denk eens hieraan

Banken en een tafel heb je misschien zo uitgezocht, een vloerkleed ook en met planten zit het natuurlijk al helemaal goed. Maar als je je kamer hebt ingericht, heb je het gevoel dat er nog iets mist. Want wat hang je aan de muren? Een foto op canvas is afgezaagd en een quote ook erg cliché, maar schilderijen zijn zo duur… Denk eens aan deze tips!

Julia Contacessi

1. De kunstuitleen

Ja, kunst is duur – gelukkig zijn niet alle werken duizenden euro’s, kunstenaars moeten wel ergens van kunnen leven. Maar wie zegt dat je het moet kopen? In Nederland bestaat op bijna alle plekken wel een kunstuitleen.

Je huurt dan als het ware je schilderijen en betaalt daar een bepaald bedrag per maand voor, vaak een aantal procent van de waarde. En als je iets anders aan de muren wilt, kun je gewoon ruilen. Niet alleen een stuk betaalbaarder, maar ook nog lekker afwisselend dus.

Nancy Mitchell / Apartment Therapy

2. Planten

Planten, planten, planten: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Natuurlijk is het lekker makkelijk om ze gewoon in een mooie bloempot neer te zetten, maar er zijn genoeg manieren om ze ook aan je muur te bevestigen, of dat nu met een touwtje of een speciale muur-pot is.

Pia Ulin/Domino
Entrance Mäklari

3. Dingen uit de natuur

We kunnen het ons niet voorstellen, maar stél nou dat je planten een beetje zat bent. Dan kun je natuurlijk altijd nog voor andere dingen uit de natuur kiezen, of dat nou gedroogde bladeren en kastanjes in de herfst zijn of gedroogde bloemen in de zomer. Denk maar aan de natuurstukjes die je maakte als kind!

LEES OOK: Doen: geef die saaie muren eens een pastelkleurtje

4. Een verzameling

Het lastige van muren is dat je er geen dingen op kunt zetten, zoals op de meeste andere plekken, maar dat je er alleen dingen aan kunt hangen. Alhoewel… planken bieden misschien uitkomst! Trek je verzameling oude camera’s, sneeuwbollen of gewoon drankflessen maar uit de kast en geef ze een mooi plekje aan je muur.

Froy

5. Een tapijt of kleed

Jup, het tapijt aan de muur is terug! Als je deze nieuw koopt, zijn ze vaak nog wel duur, maar je kunt ook zelf een vloerkleed van de kringloop upgraden. Het voordeel is dat een groot deel van je muur bedekt is vanwege de grootte.

The Slowers Life

6. (Kerst)lichtjes

Heb je echt geen inspiratie meer? Het is een beetje een inkoppertje, maar we zeggen het toch maar: kerstlichtjes zijn je beste vriend. Ja, ook als het nog 186 dagen tot je favoriete feestdag is. #aftellen Wil je wat originelers, ga dan voor lampionnetjes of kleine lantaarns.

Meer inspiratie nodig?

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Weet je niet wat je aan je muren moet hangen? Denk eens hieraan
Sluiten