Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 24 feb 2016

9x kunst in de slaapkamer

Als je een ruimte persoonlijker wilt maken, dan kan dat al gauw met kunst. De kunstwerken die jij uitkiest zijn immers een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid, smaak en stijl. Je kiest deze foto’s, schilderijen, illustraties en object omdat je er iets mee hebt en het je een bepaald gevoel geeft. Met dit artikel willen we laten zien hoe je op verschillende manieren kunst in de slaapkamer kunt brengen.

Naast dat kunst een manier is om je kamer een persoonlijke touch te geven, is het ook een manier om de look van je slaapkamer te veranderen. We verzamelden de mooiste inspiratiebeelden om even lekker doorheen te scrollen.

Heb je een flinke verzameling kunst en wil je eigenlijk alles aan de wand hangen? Dan kun je het best een gallery wall maken. Daarbij is het wel belangrijk dat je goed nadenkt over de compositie van de verschillende kunstwerken. Check daarom eerst even deze handige infographic om de perfecte gallery wall te creëren.

Ga je voor de nonchalante, ongedwongen artsy look? Goede keus! Dit is namelijk de makkelijkste manier om kunst in de slaapkamer te zetten. Het enige wat je nodig hebt is een aantal (grote) lijsten. Zet deze lijsten in laagjes. Zo creëer je meteen meer diepte! Pluspuntje: hier komt geen boormachine aan te pas én je houdt de muren heel.

Bron: Stadshem

Bij verschillende winkels kun je heel handige schilderijlijsten kopen. Dit zijn eigenlijk smalle wandplanken die net breed genoeg zijn om een paar lijsten op te zetten. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een open boek op zetten, wat super handig is aangezien je best wel vaak te gekke foto’s in koffietafelboeken tegenkomt, die echt de moeite waard zijn om vaker te bewonderen.

Bron: Lila liv

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9x kunst in de slaapkamer
Sluiten