Interieur 5 mei 2016 Renée Leeuw

9x inspiratie voor patio’s en terrassen met klimplanten

Als je ons een beetje kent, weet je dat wij dol zijn op planten en bloemen. We geven je dan ook regelmatig een flinke dosis groene inspiratie voor in huis, maar deze keer pakken we de ruimte buiten huis aan. Heb jij thuis een terras dat nog wel wat aangekleed mag worden? Dan willen wij je met dit artikel inspireren om je terras te decoreren met klimplanten. Dit is immers de beste manier om een patio of (dak)terras een tijdloze en romantische look te geven.

Is jouw huis gezegend met een plat dak en wil je hier het liefst een terras maken waar je zo lang mogelijk van kunt genieten? Wij geven je een aantal tips en inspiratie voor het inrichten van je dakterras.

roomed-planten-terras
roomed=tuinen
Bron: Ofdesign
roomed-ikea-outdoor

Er zijn natuurlijk heel veel soorten klimplanten. Groene klimmers, die het hele jaar door hun kleur behouden of planten, die in het voorjaar prachtig in bloei staan. Onze favoriete bloeiers zijn de blauwe regen en de druiventakken, die ook nog een functie hebben! Met deze planten breng je meteen meer kleur in de tuin.

roomed-planten
19300000900231136463594524278_950

Ben je erg gesteld op je schaduw en privacy? Overweeg dan een pergola en laat deze begroeien met prachtige klimplanten. Je kunt de pergola ook gedeeltelijk open laten zodat je ook af en toe wat zon op je terras hebt.

5x de leukste tuin ideeën voor dummies

roomed-tafel-garden
Bron: Iemo
roomed-styles
klimplanten

Laat de muur aankleden door klimplanten. Dit geeft niet alleen het terras maar ook het huis een romantische sfeer. Denk aan prachtige rozentakken of de appelbloesem. Bevestig een raster aan de muur zodat de planten hier langs kunnen groeien.

tuinroomed
Bron: Designmag

Bekijk ook deze inspiratieboost voor het creëren van een heerlijke relaxplek in de tuin.

Reageer op artikel:
9x inspiratie voor patio’s en terrassen met klimplanten
Sluiten