9x inspiratie voor een rustiek interieur

Ben jij een echte nature-lover? Dan heb jij vast ook het liefst zoveel mogelijk natuurlijke materialen en elementen in huis. Denk aan veel hout, natuurlijke stoffen, zoals wol en dierenvellen, maar ook leren interieur en stenen elementen behoren tot een rustiek interieur.

Wij verzamelden een aantal ideeën voor een huis vol met natuurlijke en rustieke elementen. Kijk maar gauw mee en laat je inspireren.

Bron: Lamlett

Hout als basis
Als we aan natuur denken, dan denken we aan bomen en dus aan hout. In landelijke interieurs vormt hout dan ook vaak de basis. Ga op zoek naar massief houten meubels, zoals een tafelblad van dik hout voor een rustieke sfeer.

Planken: praktisch en mooi
Houten planken zijn handig om spullen op te stallen en brengen direct een landelijke sfeer in huis. Je kunt er een foto’s met herinneringen op zetten en andere decoraties om huis persoonlijk te maken. Vooral grove houten planken die bij de tafel passen, zorgen voor die rustieke look.

Bron: Femina

Accessoires uit de natuur
Er is altijd wel een kast of plank vrij voor wat mooie natuurlijke accessoires. Denk hierbij aan een vaasje met een groene tak erin of een beeld van aardewerk. Ook stolpen en schalen passen goed in deze stijl. In een landelijk interieur zijn vooral aardetinten mooi, maar je kunt ze afwisselen met fellere kleuren.

Hout, hout en nog meer hout
Haardhout is een echte must in een rustiek interieur. Heb je geen open haard? Dat is geen probleem, want haardhout kun je ook gewoon als decoratie gebruiken. Kijk maar even hier voor meer inspiratie met haardhout.

Bron: Tea on the floor

Wildlife
Haal wilde dieren je huis in. We hebben het niet over een panter, maar over een hert, een vos, een koe, een zwijn en andere dieren die niet exotisch zijn. Hang bijvoorbeeld een gewei of een schilderij van een dier aan de muur .

Bonte bedoeling
Dierenhuiden, schapenvellen, vachten en bontjes. Hang het over een stoel, leg het op de grond als vloerkleed of kleed je bed ermee aan!

Bron: G-Style

Een landelijk welkom
In de hal van een rustiek huis staat vaak een bankje van hout bij de kapstok. Hier kun je wat accessoires met een rustiek tintje bij zetten, zoals een plant, klompen, en een parapluhouder.

Bron: expressen

More is more
Je raadt het waarschijnlijk al, meer hout! Zet in de keuken snijplanken neer en in de badkamer een trappetje en manden. Met kleinere items van hout creëer je een eenheid en een rustieke sfeer.

Natuurlijke stoffen
Last but not least, een grof gebreid plaid. Deze kun je op de bank leggen of op bed in de koude wintermaanden.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
9x inspiratie voor een rustiek interieur
Sluiten