Geert Remmelink
Geert Remmelink Tuin 19 mei 2016

Extra lang genieten in de achtertuin met een buitenhaard

Misschien is jouw terras altijd klaar voor mooi weer, maar in Nederland kun je natuurlijk niet altijd rekenen op warme avonden. Je kunt die warmte echter wel afdwingen. Met een buitenhaard!

Om je te inspireren verzamelden wij de meest awesome voorbeelden. Het grootste voordeel van zo’n buitenhaard? Je kunt extra lang op je terras genieten van de buitenlucht, dus ook als het kwik onder de 20 graden zakt.

Met een buitenhaard kun je altijd lekker buiten zitten, zonder dat je het koud krijgt. Er zijn verschillende opties waar je uit kan kiezen. De mooiste hebben we op een rijtje gezet.

Welke buitenhaard kies jij?


Wil je het echt goed aanpakken, dan ga je voor een next-level buitenhaard. Een ingebouwd exemplaar maakt je tuin extra chic en als je daar dan ook nog eens de zithoek rond creëert, dan voelt het terras echt als een verlengstuk van de woonkamer. Zo optimaliseer je het buiten-binnen-leven!

Een losse haard is een perfecte combi van stijl en gemak. Je hoeft zo’n buitenhaard alleen maar neer te zetten en je bent klaar. Ideaal!

Zit je vaak met vrienden avondenlang in de tuin? Met een fire pit creëer je een buitenhaard waar iedereen gezellig omheen kan zitten. Een echte sfeermaker dus! Je kan een fire pit in heel veel verschillende varianten krijgen. Liever zelf aan de slag? Geen probleem, met een paar stenen heb je een stijlvolle fire pit zo gemaakt.

Heb je liever een vuurkorf als buitenhaard omdat je die zo makkelijk weer op kan bergen? Dat kan ook erg mooi zijn! Kijk maar eens naar het exemplaar hierboven.

Meer artikelen over buiten zien? Lees dit eens: