Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Uncategorized 3 mei 2016

6x de mooiste mozaïekcreaties voor in de keuken

Ben je op zoek naar een manier om je keuken een persoonlijke en unieke look te geven? Wat dacht je van mozaïek! Door met kleine steentjes en patronen te werken kun je een heel bijzondere sfeer creëren. Ga bijvoorbeeld aan de slag met verschillende kleuren en groottes of kies voor één kleur. Ook dat kan tof zijn door het reliëf dat je met de steentjes creëert.

Niks moet, alles mag! Wij hebben alvast wat inspiratiemateriaal voor je klaargezet met de mooiste mozaïekcreaties voor in je keuken.

Als je van plan bent om een muur een donkere kleur te geven maar bang bent dat het te duister wordt, kun je dit wat luchtiger maken door een deel van de muur te betegelen met mozaïektegeltjes of juist de hele muur met donkere tegeltjes te bekleden, die een glanzende afwerking hebben. De glans zorgt er namelijk voor dat het licht gereflecteerd wordt en de ruimte daarom iets ruimer lijkt. Ga je voor een andere kleur tegeltjes? Dan kun je deze kleur terug laten komen in de verdere aankleding van de keuken, zoals het servies en de vazen bijvoorbeeld.

Ook gaaf – en makkelijk te maken met mozaïek – is een druppeleffect. Deels toepasselijk bij een keuken en speels! Kies hierbij voor kleuren uit hetzelfde kleurenspectrum, anders wordt het geheel te druk. Bijvoorbeeld wit, lichtgrijs en donkergrijs, maar blauwtinten zouden hier ook goed bij passen.

Wat mooi is om in één kleur of een kleurverloop te doen, is een bijenkorf-effect. Dit kun je maken met vijfhoekige stenen, te vinden bij bijvoorbeeld Hornbach. Je kunt ook losse (gekleurde) tegels kopen en kapot slaan. Wil je deze in een bepaalde vorm, snijdt dan eerst de vorm in de tegel en sla vervolgens met een hamer en spatel steeds een stuk van de tegel af.

Bron: Kitchen Improvements

Wie de keuken een elegante look wilt geven, kan heel goed voor metallics gaan. Wellicht heb je al een aantal metallic keukenspullen die in dit geval gped matchen bij de muur, zoals koperen schalen, zilveren vazen of goudkleurig bestek.

Je hoeft je niet te beperken tot de muren, ook op de vloer kan mozaïek een leuk effect geven aan de keuken! Onthoud wel dat dit meer schoonmaakuurtjes vereist dan wanneer je je beperkt tot een keukenwand. Geen zin in veel onderhoud maar wil je wel graag mozaïek op de vloer? Kies dan voor stroken of willekeurig gekozen plekken om de vloer te mozaïeken. Zo heb je toch jouw eigen creatie, maar vergt het niet teveel schoonmaakwerk.

Geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan met mozaïek? Lees dan ook even een van onze andere artikelen over deze manier van betegelen. Een kleine selectie vind je hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6x de mooiste mozaïekcreaties voor in de keuken
Sluiten