9x de meest populaire binnenkijkers van 2015

Het einde van het jaar en begin van een nieuw jaar wordt vooral gekenmerkt door lijstjes, heel veel lijstjes. Op Roomed doen we daar ook lekker aan mee en deze keer hebben we voor jou de meest populaire binnenkijkers van het afgelopen jaar nog even op een rijtje gezet. Deze huizen en interieurs zijn stuk voor stuk inspirerend en mogen best nog een keertje in de schijnwerpers gezet worden.

Uiteraard hebben we nog meer lijstjes gemaakt. Check bijvoorbeeld ook de meest kleine huisjes van 2016 en de opvallendste projecten die het afgelopen jaar op Kickstarter verschenen.

1. Een oude school in Amsterdam

Met stip op nummer één staat deze oude school, die door een groep vrienden werd verbouwd tot appartementencomplex. Samen hadden zij de droom om een veilige plek te creëren waar ze hun kinderen konden laten opgroeien, maar dan wel in de grote stad. Het hele resultaat bekijk je hier.

2. Zweeds huis met een bijzonder gave trap

De eye-catcher in dit appartement is absoluut de zwevende trap, maar eigenlijk is dat niet het enige wat dit huis zo’n knaller maakt. Kijk maar even mee.

3. Een moderne woonboot op de Amstel

De Amsterdamse grachten liggen vol woonboten, maar toch blijft het iets bijzonders. Vooral dit huis op de Amstel trok de aandacht dit jaar en wij snappen wel waarom. Een kijkje in dit drijvende huis krijg je hier.

4. Binnenkijken bij Anna Nooshin

Roomed nam een (exclusief) kijkje in het huis van Anna Nooshin, oprichter van NSMBL. In de video legt Anna onder andere uit hoe ze zelf een brick wall maakte. Meer informatie over Anna en haar huis? Check dan ook even dit artikel.

Bron: Wohnwagon

5. Een ongewone woonwagen

2015 is misschien wel hét jaar van de kleine huisjes. Er verschenen steeds meer zelfgefabriceerde huizen op wielen met een woonoppervlak dat nog kleiner is dan het gemiddelde toilet (oké, bijna dan). Anyway, klein wonen is hip én ziet er ook best aantrekkelijk uit: weinig vaste lasten en blijkbaar kan zo’n mobiel huis er ook nog onwijs leuk uitzien. Wohnwagon is daar hét voorbeeld van.

6. Een levendig familiehuis op Strijp R in Eindhoven

Strijp S kenden we al, maar Strijp R ontdekten we afgelopen jaar pas. Daar wonen Youri en Evelien samen met hun twee kinderen in een huis dat ze helemaal zelf (met een beetje hulp van een architect) ontwierpen. Bekijk alle beelden van dit familiehuis hier.

7. Een kinderkamer waar ieder kind van droomt

Dit huis staat in Zweden en is eigenlijk niet alleen een droom voor ieder kind, maar eigenlijk een pareltje voor iedereen die gek is op de Scandinavische stijl. Kijk maar even binnen.

8. Familiehuis in Brabant ondergaat een transformatie

Een huis in Brabant paste niet meer bij de tijd, dus kreeg het een make-over en dat resultaat is best wel gaaf. In plaats van een ouderwetse bouwstijl wordt de woning nu gekenmerkt door strak en modern design. Alle beelden check je hier.

9. Van fietsfabriek naar stoere loft

Lotte en Jarno wisten met de hulp van hun handige vaders – de één is architect en de ander aannemer – een oude fietsfabriek om te toveren tot jaloersmakende loft. Wij namen een kijkje en zetten in dit artikel nog wat before foto’s op een rijtje.

Benieuwd naar meer binnenkijkers, die het lijstje (net) niet haalden? Hier vind je ze!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
9x de meest populaire binnenkijkers van 2015
Sluiten