Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 4 mei 2020

9 te gekke ideeën voor een Scandinavische slaapkamer

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat we gek zijn op een Scandinavisch interieur. Wat ons betreft mag iedere kamer in huis zo’n fijne look hebben! Daarom stelen we maar al te graag ideetjes van de Scandinaviërs als het aankomt op interieur. Maar met stipt op nummer 1 staat een Scandinavische slaapkamer.

Aangezien de slaapkamer er vaak zo uitnodigend uitziet dat we er zo in willen trekken, delen we in dit artikel negen ideeën die je thuis ook kunt toepassen!

Zo style je een Scandinavische slaapkamer

1. Nooit genoeg wit

In allerlei verschillende tinten, of gewoon exact hetzelfde: wit is het nieuwe zwart als het gaat om Scandinavische interieurs. Zo ook voor de slaapkamer dus. Wit is trouwens ook een slimme neutrale kleur die zorgt voor veel rust.

Vind je alles in het wit mooi, maar tegelijkertijd een beetje saai? Kies dan voor verschillende materialen en structuren.

2. Klein maar fijn

De slaapkamer hoeft niet groot te zijn. Want het enige wat je écht nodig hebt in de slaapkamer is een bed. En als dat in een klein hoekje past, voelt dat heel snel lekker knus! Voeg een aantal extra fijne dekens toe en eventueel een paar kussens en voilà: een plek waar je het liefst nooit meer weggaat.

>Handig: 7 slimme tips voor de kleine slaapkamer

3. Het is oké als de slaapkamer eruitziet als zwart-wit foto

Ja, je snapt het! Als de slaapkamer (deels) voelt als een zwart-wit foto heb je de Scandinavische stijl goed onder de knie. There’s no need to say more…

4. Voeg contrast toe met warme kleuren

Vind je alleen wit te kil aanvoelen? Houd de basis wel wit, maar voeg warme tinten toe. Kies voor verschillende tinten binnen een kleur om de rust te behouden, maar wel meer levendigheid te creëren.

5. ‘Vergeet’ het bed op te maken

Onze favoriete regel uit Scandinavische slaapkamers: maak je bed expres niet op! Dat bespaart je tijd en ziet er vooral ook heel knus uit. Natuurlijk moet je de dekens wel een beetje terugslaan, maar houd het vooral lekker rommelig en nonchalant (lees: vijf minuten langer slapen!)

6. Weg met het bedframe

Op zoek naar een nieuw bedframe? Met deze tip ga je geld besparen, want zo’n frame of hoofdbord is helemaal niet nodig als we een voorbeeld nemen aan de Scandinaviërs. Zonder frame en hoofdbord houd je de ruimte open, less is more! Is een boxspring geen optie, en wil je je matras liever niet zonder iets op de grond leggen? Maak bijvoorbeeld een bed van pallets.

7. Haal de natuur in de slaapkamer

Groen in huis is altijd een goed idee. Naast het feit dat het er gewoon goed uitziet, laat het je vaak ook nog eens goed voelen. Planten zijn dus ook best welkom in de slaapkamer. Maar haal de natuur ook in de slaapkamer met andere elementen, zoals hout of prints in aardetinten.

> Dit wil je ook in huis: Planten boven je bed? Met deze tips rock je die plantshelf in de slaapkamer

8. Breng balans in de kamer met een lage hanglamp

Heb je een floor bed en nachtkastje in de slaapkamer staan en niets aan de muren hangen? Dan kan het voelen alsof al het gewicht op de vloer ligt. Breng de kamer in balans door subtiel iets op te hangen en kies bijvoorbeeld voor een lage hanglamp.

9. Voeg levendigheid en warmte toe met textuur

Aangezien een Scandinavisch interieur vaak behoorlijk monochroom is qua kleuren, is het fijn om op andere manieren levendigheid en warmte toe te voegen. Dat kan bijvoorbeeld door de natuur in de slaapkamer te halen, maar ook door verschillende texturen te gebruiken. Denk aan gebreide plaids of (neppe) dierenvachten. Dat zorgt voor een warme look en ís natuurlijk ook echt warm. Win-win!

> Meer tips voor een levendig interieur? 7 praktische tips om je interieur een stuk levendiger te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 te gekke ideeën voor een Scandinavische slaapkamer
Sluiten