9 simpele manieren om meer kleur in huis te brengen

Een huis inrichten kan soms best lastig zijn. Welke stijl kies je, welke materialen en vooral welke kleur? Veel mensen kiezen dan al gauw voor een neutraal kleurenpallet. Een veilige keuze, maar niet altijd de meest speciale natuurlijk. We snappen het dat de keuze voor felle, opvallende kleuren best een beetje spannend kan zijn. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je op een subtiele manier je interieur toch kleur kunt geven!

Scroll snel verder voor tips en inspiratie.

1. Kussens zijn de way to go

Dit is de meest handige en niet-permanente manier om meer kleur in de woon- en slaapkamer te brengen. Het leuke aan kussens is dat je kan experimenteren met verschillende stoffen en elk seizoen weer kan wisselen. Bijvoorbeeld een grof gebreid kussen in de herfst, faux fur in de winter en een linnen stof voor de zomerse maanden. Wil je écht uit je comfort zone stappen? Mix dan verschillende prints met elkaar!

>> Inspiratieboost: prints mixen als een pro

2. Kleur zit ‘m in de details

In een neutraal interieur vallen zelfs de kleinste kleuraccenten op. Denk aan een kandelaar, fotolijst of lamp in een andere tint. Voor een ‘veiligere’ look kun je tot sur ton toepassen. Ofwel, één kleur kiezen en van die kleur dan verschillende tinten toevoegen. Uit dit moodboard kun je een heleboel inspiratie halen.

3. Kleur onder je voeten…

Verplaats de aandacht naar beneden met een kleurrijk vloerkleed of nog extremer: geef de vloer zelf een ander tintje. In deze inspiratieboost laten we je een heleboel fijne vloerkleden zien. Heb je een houten vloer en ben je niet bang om de planken een nieuw tintje te geven? Volg dan dit handige stappenplan.

Bron: Pinwin

4. …Of juist boven!

Oké, dit is wel een ietwat extreme manier van kleur in huis halen, maar wat dacht je van een plafond in een ander kleurtje dan de rest van de kamer? Dit kan zó stijlvol zijn en het is een goede optie als je je mooie vloer liever met rust laat. Het effect kan echt verrassend gaaf zijn, zoals in deze ruimtes.

5. DIY: kleurrijke kunst

Kunst kan nog weleens duur zijn en zeker als je niet heel erg van kleur houdt, kun je beter niet direct een fortuin uitgeven aan een kleurrijk kunstwerk. De oplossing? DIY! Verzamel bijvoorbeeld bijzondere bladeren en lijst ze in of maak je eigen chevron schilderij.

5. Vazen

Ze zijn er in alle vormen, maten, materialen en.. jawel, kleuren. Een super makkelijke manier om kleur in huis te brengen. Je hoeft niet eens een tak of plant in de vaas te doen, want vazen zijn al een decoratiestuk op zich!

7. Een kleurrijke binnenkomer
Ook dit is een idee voor de dare-devils onder ons: verf een deur in een andere kleur dan de rest van je interieur.

>> Is de hal toe aan een nieuwe look? Schilder je voordeur!

Bron: West Elm

8. Gordijnen

Ben je toevallig van plan om de gordijnen te vervangen? Overweeg dan een kleurrijk exemplaar!

Bron: Stadshem

9. Kleur in de keuken

De keuken is een bruisende ruimte, het hart van het huis, ofwel de perfecte ruimte voor wat extra kleur. Zijn jouw keukenkastjes van verfbaar materiaal? Overweeg dan eens om deze op te schuren en een nieuw laagje kleurrijke verf te geven. Bekijk voor een handige tips en tricks hier ons stappenplan voor het verven van je keuken.

Reageer op artikel:
9 simpele manieren om meer kleur in huis te brengen
Sluiten