9 manieren om plaats te maken voor een zwembad in de tuin

Wie zegt dat je een gigantische achtertuin nodig hebt voor een zwembad? Wij niet! En deze voorbeelden bevestigen dat. Met een beetje creativiteit kun je altijd wel ruimte voor een zwembad in de tuin maken. Zelfs als je niet zo’n ruim budget hebt. Wij zetten negen verschillende manieren op een rijtje ter inspiratie.

Mocht je (nog) geen behoefte hebben aan een duik, maar wel op zoek zijn naar verkoeling, dan hebben we nog vijf andere tips om de hitte te lijf te gaan in de achtertuin.

1. Low-budget

We trappen af met een low-budget idee. Je zou het niet zeggen maar bovenstaand zwembad is een DIY project van een architect. Hij maakte het zwembad van een vuilcontainer, cool toch?

2. Voor de gemiddelde achtertuin

De tuin, die hierboven staat afgebeeld, zal ongeveer overeenkomen met de gemiddelde achtertuin in Nederland. Het zwembad is niet groot, maar je kunt er heerlijk in dobberen met meer personen en ook nog lekker zonnen aan de waterkant.

3. Zwem je een slag in de rondte

Echt zwemmen kun je hier natuurlijk niet, maar voor verkoeling is zo’n bad ideaal. En het grootste voordeel: dit neemt niet veel ruimte in beslag!

Bron: elsword

4. Op de oprit

Heb je geen tuin, maar wel een oprit? En heb je dan ook toevallig nog een kapotte auto weten te bemachtigen? Dan hebben we een briljant idee: maak er een zwembad van.

Bron: dekoloji

5. Onder een afdakje

Dit bad (op een balkon?) bracht ons op een idee: je kunt het afdakje zo verlengen, permanent of met een canvas doek. Zo vallen er namelijk minder snel blaadjes en viezigheid in het zwembad en kun je bovendien ook een duik nemen als het regent! Ideaal voor het Hollandse weer.

Bron: Houzz

6. Voor de diepe tuin

Is jouw achtertuin vooral smal en diep? No worries, dat is eigenlijk ideaal! Ga voor een langwerpig en smal zwembad in de tuin zodat je nog genoeg ruimte hebt voor stoelen en bedden langs de rand.

Bron: pinstake

7. Bubbelen

Dit idee hoort niet helemaal in het rijtje thuis natuurlijk, maar een jacuzzi is ook een soort van bad. En aangezien het in ons land vaak nogal koud kan zijn, is een warm bubbelbad nog niet zo’n slecht idee. Bovendien neemt een jacuzzi minder ruimte in beslag!

Bron: woonblog

8. Op hoger niveau

Kun je niet de grond in bouwen vanwege leidingen en ondergrondse hindernissen? No worries, til het zwembad naar een hoger niveau. Bouw het in een houten plateau. Dat geeft direct een extra dimensie aan de tuin.

Bron: flickr

9. Dag tuin, hallo zwembad

Is zo’n klein badje voor jou echt geen optie? En hecht je niet zoveel waarde aan het gazon? Dan kun je ook gewoon besluiten om de hele tuin om te toveren tot zwembad. Grenst je slaapkamer aan de tuin? Misschien kun je dan zelfs vanuit je bed zo het bad in duiken!