Hannah Westra
Hannah Westra Tips 9 nov 2015

9 creatieve manieren om een saaie trap op te leuken

Je loopt er waarschijnlijk dagelijks op om van de ene naar de andere verdieping te komen, maar heb je er weleens aan gedacht om de trap ook als decoratiestuk te beschouwen? Meestal is een trap niet echt een pronkstuk. Dat is helemaal niet erg, maar je kunt ook met deze ‘ruimte’ erg leuke dingen doen!

Zin om de trap een boost te geven? Met deze negen creatieve ideeën krijgt ook de hal een fijne persoonlijke look!

1. Behang

Behang alleen voor op de muur? Ben je mal! Je kunt het ook prima voor andere doeleinden gebruiken, zoals de trap. Door de treden te beplakken met een leuk printje (of meerdere), wordt de trap meteen een stuk interessanter. Meer leuke ideeën met restjes behang? Je leest ze hier.

2. Ombre

Het stootbord is het eerste wat je beneden van de trap ziet. Het is dus het handigst om dit deel van de trap aan te pakken als je wilt dat het geheel een impact heeft op de hele hal. Pak de kwasten erbij! Je kunt de treden uiteraard gewoon effen schilderen of in verschillende kleuren, maar het heeft ook wel een heel gaaf effect om je trap ombre te maken. Tipje: Koop een pot witte verf en een tube mengkleur. Door bij elke nieuwe trede een klein beetje van de sterk geconcentreerde mengkleur toe te voegen, krijg je een ombre trap die qua kleur perfect klopt. Wil je liever een muurtje ombre schilderen? Wij laten je in deze DIY zien hoe.

3. Een runner met grafisch printje

Een runner op de trap is superhandig, omdat de treden dan meer grip krijgen. Maar meestal is een standaard runner wel een beetje saai. Gelukkig bestaan er genoeg smalle kleedjes met een leuk grafisch printje. Is zo’n kleedje niet lang genoeg? Koop dan meerdere kleedjes van hetzelfde soort. Let op: maak de handmade runners wel goed vast om slipgevaar te voorkomen.

4. Washi tape

Washi tape is een ideaal item om je interieur mee op te leuken. Net zo leuk voor de trap dus! Kies voor een aantal verschillende rollen breder tape en combineer verschillende printjes. Wees creatief!

5. Count your steps

Schilder de treden met zwarte krijtverf, en nummer de traptreden. Zo kun je de treden telkens een nieuwe tekst of illustratie geven. Origineel!

6. Statement wall

Geen zin om de trap zelf aan te pakken? Pak de muur naast de trap aan! Maak er een statement wall van met een leuk behangetje, een toffe mural of gewoon een fel kleurtje.

7. Trek de trap door naar de muur

Ook zo maak je een statement! Verf of behang niet alleen de traptreden, maar neem ook de muur mee voor een extra effect.

8. Tegeltjes

Je ziet het vaak in warme oorden: een trap met de prachtigste tegeltjes. Dat kan ook best binnen in huis! Huiver je alleen al bij de gedachte van het werk dat dit met zich meebrengt? Het kan ook makkelijker. Zo is er bijvoorbeeld ook mooi plakfolie of zijl met een print van tegeltjes! Toch liever echte tegels? Met deze gouden tips wordt het kinderspel.

9. Een geschilderde runner

Liever geen tapijt in huis (vanwege allergieën of huisstofmijt)? Maar wil je wel een permanente runner die de trap opvrolijkt? Dat kan natuurlijk gewoon heel makkelijk met een goede kleur verf en een kwast. Zo kun je natuurlijk ook kiezen voor een leuk handgeschilderd printje.

Reageer op artikel:
9 creatieve manieren om een saaie trap op te leuken
Sluiten