9 briljante tricks met kokosolie voor in huis (en niet alleen in de keuken)

Kokosolie is de laatste tijd een ontzettend populair product. Voornamelijk in de keuken als vervanger voor olijfolie en ook als verzorgingsproduct voor jezelf, maar wist je dat kokosolie ook voor heel veel andere dingen in huis gebruikt kan worden?

Wij zetten de meest briljante tricks met kokosolie voor jou op een rijtje. Wedden dat je deze tricks nog niet kent!

1. Verwijder kauwgom

Niets is viezer dan dat je opeens met je hand onder de stoel blijft plakken aan kauwgom (jaks!). Smeer er gauw wat kokosolie op en de kauwgom is zo verwijderd.

2. Geef metaal, hout of leer hun natuurlijke glans terug

Glanzen deze materialen niet meer zoals ze voorheen deden? Met een beetje kokosolie is het metaal, hout of lakleer zo weer hersteld. Denk bijvoorbeeld aan broodplanken van hout, kranen van metaal of leren meubels en schoenen.

3. Anti-haarbal

Smeer de pootjes van je kat in met een beetje kokosolie om haarballen te verminderen.

4. Goed voor de gezondheid van jezelf èn je huisdieren

Kokosolie is goed voor onze huid, maar ook voor de dikke dierenvachtjes. Het houdt de vacht gezond en voor extra verzorging kun je jouw huisdier ook wat kokosolie voeden.

5. Ritsen

Niets is vervelender dan een rits, die niet meer opengaat. Smeer het blokkerende tandje van de rits in met een beetje olie zonder de stof in te smeren en de rits zal weer soepel ritsen. Geen kokosolie in huis, maar wel een kapotte rits? Vaseline werkt ook prima!

6. Badolie

Neem jij graag een warm bad? Doe er eens wat kokosolie in voor extra hydratatie. Om je spa-ervaring helemaal compleet te maken hebben we hier nog meer handige tips.

7. Verwijder aanslag in de badkamer

Last van kalkaanslag in de badkamer? Doe een beetje kokosolie op een dweil, beetje vegen en schrobben en it’s gone!

8. Sticker-verwijderaar

Kokosolie is een natuurlijke sticker-verwijderaar. Super handig als je de stickers van je nieuwe aankopen niet wegkrijgt.

9. Verwijder roest

Is jouw ouwe stalen ros helemaal roestig? Smeer die fiets eens in met kokosolie, laat het twee uur intrekken, haal het weg met een doek en je zult zien dat de roest vrijwel verdwenen is. Ook handig: smeer je fietsketting in om hem lekker soepel te houden!

Meer handige trucjes

Wij zijn dol op handige tips en trics. Ken jij deze vijftig interieur hacks al? Met deze infograpic zie je binnen een handomdraai waar je een lamp op moet hangen, ook heel handig. En de perfecte keukenindeling creëer je zo!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
9 briljante tricks met kokosolie voor in huis (en niet alleen in de keuken)
Sluiten