Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 23 mei 2015

8x musthave kruiden voor zomerse cocktails uit eigen kruidentuin

Hoewel je tegenwoordig het hele jaar door alle kruiden en fruitsoorten wel kunt krijgen bij de supermarkt blijven wij stug fan van onze eigen kruidentuin. Zeker in de zomermaanden: de tijd van yoghurt(ijs) met verse aardbeien en, niet te vergeten, zomerse cocktails!

En wat is er nu leuker dan zelf cocktails maken met ingrediënten uit eigen tuin? Niks dus. Daarom zetten wij de acht musthave kruiden op een rijtje voor je eigen cocktail-ready kruidentuin.

Bron: Flickr

1. Munt

Een must in je cocktail kruidentuin. Deze kruidenplant staat het liefst in luchtige potgrond, die niet snel uitdroogt. Munt heeft veel water nodig, dus wel even goed blijven verzorgen.

Cocktail tip: heerlijk in een mojito of een gin tonic!

Bron: Flickr

2. Lavendel

Lavendelplanten hebben weinig water nodig wanneer ze in de aarde zitten. Een lavendelplant in de pot heeft wel regelmatig water nodig.

Cocktail tip: stop lavendel niet in de shaker, maar voeg het later toe door de aroma’s rustig tussen je vingers vrij te laten. Lavendel is lekker in combinatie met citroensap en cranberry!

Bron: Tijm

3. Tijm

Er zijn verschillende soorten tijm. Gewone, wilde en citroentijm; allemaal lekker in een cocktail. Tijm heeft weinig verzorging nodig, wat wel zo fijn is!

Cocktail tip: combineer tijm met sinaasappel en prosecco, een echte aanrader!

Bron: wikimedia

4. Rozemarijn

Rozemarijn, sowieso een must voor de kruidentuin. Niet alleen lekker in cocktails maar ook heerlijk in andere gerechten.

Cocktail tip: perfect voor een gin tonic met een twist of lekker in combinatie met perzik, grapefruit en sinaasappel

Bron: Flickr

5. Basilicum

Deze kruidenplant heeft net iets meer verzorging nodig. Dagelijks water geven en het liefst van onderaf. Je wilt natuurlijk niet dat je basilicum plant snel uitdroogt, want ook in je Italiaanse gerechten zijn de blaadjes een must.

Cocktail tip: garneer je gin tonic met een paar basilicum blaadjes, alleen de geur is al een enorme toevoeging aan je smaak ervaring!

Bron: wikipedia

6. Citroengras

Een minder bekende in de kruidentuin is citroengras of sereh. Je kunt al vroeg beginnen met zaaien van dit gras, maar let wel: citroengras heeft warmte nodig, dus begin binnen met kweken. Eind mei mag dit kruid naar buiten en heeft het dagelijks wat water nodig, maar niet teveel.

Cocktail tip: combineer met ginger ale voor een fris zomerdrankje

Bron: Flickr

Heb je geen tuin? Ook in huis of op het balkon kun je prima een kruidentuin kweken. Zet bijvoorbeeld je kruiden in een houten krat op het aanrecht of maak een verticaal hangrek voor je kruiden.

Bron: Flickr

Bekijk ook de leukste spots voor een goede G&T

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8x musthave kruiden voor zomerse cocktails uit eigen kruidentuin
Sluiten