Leuke (en simpele) alternatieven voor een hoofdbord

Leuke (en simpele) alternatieven voor een hoofdbord

Met een basic hoofdbord is natuurlijk niks mis. Maar als je het eens anders aan wil pakken, zijn er genoeg leuke alternatieven! Wij hebben onze favoriete (DIY) ideetjes voor in de slaapkamer op een rij gezet. En daar hoef je heus geen Handige Harry voor te zijn.

>> een tijdloos én praktisch bed van pallets

Urban Outfitters

Tapijt

Een tapijt of kleed hoeft niet per se op de vloer te liggen. Wat? Ja, dat lees je goed. Want ook tegen de muur misstaat een mooi kleed zeker niet. Boven je bed is het perfect als je gaat voor een bohemian look in de slaapkamer.

Is het tapijt te zwaar? Je kunt ook een kleed dat gemaakt is van een luchtige stof over een lat draperen.

Bjufors
Remade with love

Planken

Van (steiger)planken kun je ook gemakkelijk zelf een hoofdbord maken. Voor een strakke look neem je een rechthoekig vlak – maar voor een speelser effect kun je ook de planken in hoogte laten variëren, zoals hierboven. Style het af met een klemlamp of string lights, voor een romantisch effect.

ELLE Decoration

Kunst

Creëer je eigen kunstzinnige ‘hoofdbord’ met een gallery wall of één of meerdere statement kunstwerken. Tip: minimalistische kunst boven je bed blijft een favoriet hier op de redactie.

French by design

Stapelen

Stapel houten kubussen of kistjes op elkaar en ontwerp zo een open kast. Je kunt de vakjes vullen met decoratie items, maar ook bijvoorbeeld een nachtlampje. Praktisch en stijlvol tegelijk!

Hoe combineer je zo’n hoofdbord:

Nou, zo!