Amber Grootscholten
Amber Grootscholten Wooninspiratie 28 jan 2015

8x inspiratie voor een Marokkaans interieur

Ben je een enorme fan kleuren en patronen en begrijp je die hype op minimalisme eigenlijk totaal niet? Grote kans dat jij je dan wel helemaal kan vinden in de wondere wereld van Marokkaans design.

De Marokkaanse stijl is gezellig, sereen, dromerig, romantisch en bovendien vol kleur. Wij zetten een aantal leuke ideeën op een rijtje zodat jij 1001 nachten weg kunt dromen in je eigen huis!

Bron: Scrapnika

1. Kleuren

Bij een Marokkaanse styling kun je echt alle kleuren gebruiken! Sterker nog, alle kleuren mogen ook met elkaar gemixt worden. Kies drie tot 5 kleuren als basis, zodat er toch eenheid in de ruimte komt.

2. Prints

Yes, we mogen weer prints mixen! Er is eigenlijk geen duidelijke uitleg van een Marokkaanse print, maar de prints hebben vaak een witte basis met een herhaald, sierlijk patroon van verschillende kleuren erop.

3. Sierlijk

De Marokkaanse stijl is heel sierlijk en dat zie je eigenlijk terug in alles; de prints, de ornamenten en de vormen van meubels. Veel lampen en headboards hebben cut outs, gaatjes in een sierlijke vorm.

Bron: Almsdar

4. Mozaïek & tegels

Weg met het behang en de houten vloeren, want in een Marokkaans interieur komen we vooral sierlijke tegels tegen. Sommige tegels hebben een tof printje en andere tegels hebben een speciale vorm, waarmee je de muur vol kunt puzzelen. Ben je een echte creatieveling? Maak dan een mozaïek-schaal van oude CD’s.

5. Kleed

De mooiste kleden en kelims komen uit Marokko! De gave tapijten passen vrijwel in elk interieur wel thuis; van modern tot traditioneel en van Scandinavisch tot uiteraard Marokkaans.

Bron: Second Shout Out

6. Poef

De poef is een onmisbaar item in een Marokkaans interieur. Dit zitkussen is bovendien ook nog eens multifunctioneel: gebruik het als krukje, bijzettafel met een (Marokkaans) dienblad erop of voor je voetjes van de vloer.

7. Kaarsen en lantaarns

Kleed je interieur aan met accessoires, zoals kaarsen en kleurrijke lantaarns voor een finishing touch.

8. Marokkaans vs Scandinavisch

Wil je geen geheel Marokkaanse styling? Deze stijl is ook heel goed te combineren met andere stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een stoer industrieel interieur met Marokkaanse lantaarns of een Scandinavische basis met Marokkaanse poefen. Zelfs Marokkaans en minimalistisch design kunnen door één deur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8x inspiratie voor een Marokkaans interieur
Sluiten