Renée Leeuw
Renée Leeuw Wooninspiratie 21 mrt 2015

8x inspiratie voor een Frans interieur

Croissants, café au lait, baguettes, Paris, ah oui! Wij zijn dol op Frankrijk en al het moois wat dit land te bieden heeft. Zo zouden wij het liefst nu meteen de auto met aanhangwagen pakken en alle brocante en antiekmarkten afspeuren naar de meest unieke vondsten. Anyway, een Frans interieur kun je ook creëren zonder de grens over te gaan.

Eerder lieten we al zien hoe je een tafel dekt als een Parisien; vandaag trekken we de Franse stijl door en zetten we een aantal must-haves voor een Frans interieur op een rijtje..

1. Broodplanken

Al die Franse kaasjes en baguettes wil je natuurlijk wel mooi serveren. Brood- en snijplanken kunnen dan uiteraard niet ontbreken in een Frans interieur. Denk bijvoorbeeld aan mooie marmer of stoer hout. We hebben nog een heel leuke Ikea hack voor je klaarstaan.

2. Koperen pannen en potten

Dacht je dat koper de nieuwste trend is? Misschien bij ons wel, maar de Fransen hebben al jaren koper in de keuken. Een koperen set pannen en potten is een absolute must in de keuken. Investeer direct in een paar gave haken om de pannen aan te hangen en kijk ook even naar onze andere tips voor Parijse elegantie in de keuken.

Bron: Flickr

3. Kroonluchter

Wat verlichting betreft, met een klassieke kroonluchter zit je bij de Fransen altijd goed. Kroonluchters heb je uiteraard in elke prijsklasse en als je echt een mooi vintage exemplaar zoekt voor niet al teveel geld kun je het best heel Marktplaats afzoeken of een antiekmarkt buiten de randstad bezoeken (in de buurt van Amsterdam zijn vintage object vaak redelijk duur).

Bron: Ayra

4. Chaise longue

Een klassieker in een Frans interieur, de chaise longue, waar je als een echte diva op kan loungen. Geen idee waar je die vandaan haalt? Wij hebben wel een aantal adresjes voor je.

Bron: Robuck

5. Vintage koffers

Misschien is het een gewoonte bij Fransen dat ze koffers nooit weggooien, maar doorgeven aan de volgende generatie totdat de koffer niet meer bruikbaar is. Dan belandt de koffer als decoratie in huis. Anyway, wij vinden het een geweldig idee. Stapel ze op of maak er een tafel van. Bij vrijwel elke tweedehands winkel kun je wel een vintage koffer kopen voor een prikkie!

Bron: 32 dreams

6. Bistro stoeltjes

Een Frans interieur is niet compleet zonder Frans bistro setje. Ook hiervoor raden we je aan om Marktplaats af te speuren en anders toch maar die roadtrip door Frankrijk te maken. Roomed’s Renée tikte onlangs nog een bistro setje op de kop bij een Franse brocante voor echt geen geld!

7. Luxe wijnkoelers

Frankrijk kent uiteraard vele wijn- en champagnestreken en naast die Franse kaasjes en baguettes – geserveerd op je mooie planken – wil je uiteraard ook een goed glas wijn. Die presenteer je dan het liefst geheel in stijl in een opvallende wijnkoeler, toch?

Bron: fwd Home

8. Brocante lijsten en spiegels

Met grote brocante spiegels en lijsten maak je de Franse look helemaal compleet. Ga wel voor echt vintage, tenzij je heel goede namaak kan vinden (en dan willen we dat adresje ook wel weten!)

Neem ter inspiratie ook even een kijkje in dit geweldige Franse huis, waar de tijd lijkt stil te staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8x inspiratie voor een Frans interieur
Sluiten