Tuin 25 aug 2016 Esmé Brinkman

8x inspiratie voor een fijne moestuin (ook op het balkon)

Een tijdje terug gingen wij op bezoek bij Helly. Zij woont samen met haar gezin in een grote kas in Rotterdam, waar ze duurzaam leeft, omringd door planten, groenten en kruiden. Door deze reportage raakten wij zo geïnspireerd en proberen wij op onze eigen manier ook een stukje duurzamer te leven. Één van de dingen die daarbij helpt is het verbouwen van eigen groenten, fruit en kruiden. Nu is een grote moestuin niet voor iedereen een optie, maar je kunt dit ook in het klein beginnen – denk maar aan de moestuintjes van AH.

Wat moestuinen betreft zeggen wij het liefst ‘size does not matter’. Goede kruiden kun je ook prima verbouwen in een grote pot en kleine groentes hebben genoeg ruimte in mooie houten bakken of kisten. Ter inspiratie zetten we een aantal verschillende moestuintjes op een rij, voor ieder wat wils!

garden 2-1
moestuin

>> DIY: een simpele plantenbak voor op het dakterras

20153_cood02a_01_PH123678
Bron: IKEA
moestuin

Favoriet op de redactie is de plantenkast. Zo heb je al je planten geordend bij elkaar en staat het geheel ook nog eens super stylish op je balkon of in de tuin. Bij de juiste temperatuur kan zo’n kast zelfs ín huis staan.

moestuin
8908085788702_8711434396172_3_154634_tif_picture_Fullsize
Bron: Karwei
opening
Bron: Seasons
moestuin
Bron: Seasons

Heb je helaas geen tuin…

Maar wil je wel graag verse kruiden? Maak dan een hangende kruidentuin voor aan het raam! Klik op de foto voor het complete stappenplan.

moestuin
Bron: Jillm
Reageer op artikel:
8x inspiratie voor een fijne moestuin (ook op het balkon)
Sluiten