Florence
Florence Interieur 14 juni 2014

8x handige tips voor het hergebruiken van kinderspullen

Je kinderen zijn naast je meest waardevolle bezit, misschien ook wel één van je duurste. Denk aan wiegen, ledikantjes, de eindeloze hoeveelheid kleding (waar ze vooral in het begin binnen no time zijn uitgegroeid), voeding, luiers, speelgoed, knuffelbeesten en ga zo maar door. Begrijp me niet verkeerd, want we hebben natuurlijk alles voor ze over, maar soms is het wel fijn als je bepaalde dingen niet al na korte tijd hoeft weg te gooien.

Daarom laten we graag acht tips zien voor het optimaal hergebruiken van kinderspullen.

1. Van ledikant tot krijtbord
Verf één van de zijkanten van een oud ledikantje met krijtverf en je kinderen kunnen naar hartelust tekenen.

2. Altijd op pad met je beste vriend
Vind je kindje het lastig om z’n beste vriendje thuis te laten of laat ie ’em vaak vallen, maak er een rugzakje van. Zo hoeven ze nooit meer zonder hun beste vriend op pad.

3. Ledikant wordt bureau
Is je kindje uit zijn of haar ledikant gegroeid? Dan is hij/ zij waarschijnlijk oud genoeg om aan een bureautje te schuiven. Haal de bodem van het bed wat omhoog, twee stoeltjes eronder en je hebt een origineel bureautje.

4. Een bureau voor volwassenen
Kun je het ledikant niet meer voor je kinderen gebruiken, gebruik het dan vooral voor jezelf. Dit beeld laat zien dat je er een stijlvol bureau van kunt maken.

5. In dit ledikant kunnen ook volwassenen zitten
Waar een ledikant al niet goed voor kan zijn. Haal een zijkant eraf, haal ook hier de bodem wat omhoog, leg er een aantal kussens in et voilà, je kunt met het hele gezin ervan genieten.

6. Een quilt vol herinneringen
Kun jij je nog de momenten herinneren dat je bepaalde kleding voor het eerst bij je kleintje aantrok? Bewaar deze herinneringen door van de stof van oude kleding een dierbaar en warme quilt te maken.

7. Oude potjes babyvoeding zorgen voor sfeer
Het is zomer dus blijven we lang buiten zitten ‘s avonds. Als de zon dan onder is, kunnen we wel wat extra sfeerverlichting gebruiken. Gebruik oude glazen potjes waar eerst babyvoeding in heeft gezeten als kandelaren voor waxinelichtjes.

8. Blikken als opbergruimte
Heb je nog lege blikken staan waar eerst de poederversie van babyvoeding in zat? Plak er een leuk printje omheen en je hebt binnen een handomdraai een originele manier voor die rondslingerende potloden.

www.famme.nl

Reageer op artikel:
8x handige tips voor het hergebruiken van kinderspullen
Sluiten