Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Interieur 11 okt 2017

8x een leuk stapelbed of hoogslaper voor in de kinderkamer

Als je compact woont of je kinderen het nou eenmaal gezelliger vinden om op één kamer te slapen, zijn stapelbedden en hoogslapers ideaal. Ze besparen veel ruimte, er zijn heel veel verschillende varianten te kopen of zelf te maken en het geeft de kinderkamer iets speciaals. En met een stapelbed of hoogslaper als deze, wordt het nooit meer vechten wanneer het bedtijd is!

Gebruik deze voorbeelden ter inspiratie voor de (nieuwe) kamer van je kinderen en maak jezelf onoverwinnelijk..

Het onderste bed

De discussie wie er onder moet slapen en wie boven mag, gaat vaak gepaard met ruzie. Het bovenste bed is nu eenmaal veel spannender! Maak het onderste bed daarom extra leuk door een mooie stof met (zelfgemaakt) patroon te spannen aan de onderkant van het bovenste matras. Ook de boekenplankjes aan het voeteinde zijn ideaal voor persoonlijke spulletjes en maken het onderste bed extra gezellig.

Bron: Apartment Therapy

Het ledikantje

Heb je twee kinderen waarvan de jongste nog in een ledikantje slaapt? Geen probleem, een stapelbed is super handig voor ‘op de groei’! Haal het matras en de lattenbodem uit het bed en zet het ledikantje in het ledikant van het stapelbed. Wanneer de jongste groot genoeg is, kun je alles weer in elkaar zetten. Maar.. gooi het ledikant niet weg! Wij geven je tips voor het hergebruiken van kindermeubels.

Het trappetje

Door kubussen op te stapelen en te gebruiken als trappetje creëer je meteen extra opbergruimte.

Bron: Ladnebeb

Natuurlijk bestaan er ook fijne hoogslapers voor volwassenen.
>> 7x compact wonen met een gave hoogslaper

De boomhut

Een populaire variant op de hoogslaper is de boomhut. Welk stoere kind wil nou niet elke dag wakker worden in een coole boomhut? Als je een huis hebt met hoge plafonds is dit ideaal. De ruimte onder de hut kun je gebruiken als kastruimte of zet er een bureau neer.

Anna de Leeuw

De boomhut voor meisjes

Een op de boomhut geïnspireerde hoogslaper is niet alleen voor jongens maar ook heel leuk voor meisjes! Gebruik voor de meisjesversie vooral witte planken en maak het af met een hangende plant of bloemetjes, girly accessoires en een fijn zacht dekbedovertrek.

Meer inspiratie? Wat dacht je van een tipitent of een schattig bedhuisje? Check de leukste voorbeelden hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8x een leuk stapelbed of hoogslaper voor in de kinderkamer
Sluiten