8x de leukste stapelbedden en hoogslapers voor in de kinderkamer

8x de leukste stapelbedden en hoogslapers voor in de kinderkamer

Als je compact woont of je kinderen het nou eenmaal gezelliger vinden om op één kamer te slapen, zijn stapelbedden en hoogslapers ideaal. Ze besparen veel ruimte, er zijn heel veel verschillende varianten te kopen of zelf te maken en het geeft de kinderkamer iets speciaals. Wij geven de leukste voorbeelden van stapelbedden en hoogslapers voor in de kinderkamer.

Gebruik deze voorbeelden ter inspiratie voor de (nieuwe) kamer van je kinderen en maak jezelf onoverwinnelijk..

Het onderste bed

De discussie wie er onder moet slapen en wie boven mag, gaat vaak gepaard met ruzie. Het bovenste bed is nu eenmaal veel spannender! Maak het onderste bed daarom extra leuk door een mooie stof met (zelfgemaakt) patroon te spannen aan de onderkant van het bovenste matras. Ook de boekenplankjes aan het voeteinde zijn ideaal voor persoonlijke spulletjes en maken het onderste bed extra gezellig.

Het ledikantje

Heb je twee kinderen waarvan de jongste nog in een ledikantje slaapt? Geen probleem, een stapelbed is super handig voor ‘op de groei’! Haal het matras en de lattenbodem uit het stapelbed en zet het ledikantje in het ledikant van het stapelbed. Wanneer de jongste groot genoeg is, kun je het stapelbed weer in elkaar zetten. Maar.. gooi het ledikant niet weg! Wij geven je tips voor het hergebruiken van kindermeubels.

Het trappetje

Door kubussen op te stapelen en te gebruiken als trappetje creëer je meteen extra opbergruimte.

Bron: Ladnebeb

Natuurlijk bestaan er ook fijne hoogslapers voor volwassenen.
>> 7x compact wonen met een gave hoogslaper

De boomhut

Een populaire variant op de hoogslaper is de boomhut. Welk stoere kind wil nou niet elke dag wakker worden in een coole boomhut? Als je een huis hebt met hoge plafonds is dit ideaal. De ruimte onder de hut kun je gebruiken als kastruimte of zet er een bureau neer.

Bron: Brit.co

De boomhut voor meisjes

Een op de boomhut geïnspireerde hoogslaper is niet alleen voor jongens maar ook heel leuk voor meisjes! Gebruik voor de meisjesversie vooral witte planken en maak het af met een hangende plant of bloemetjes, girly accessoires en een fijn zacht dekbedovertrek.

In deze Ikea hack laten we zien hoe je van een simpel bed een te gek huisje maakt voor je kind.