Hannah Westra
Hannah Westra Compact Wonen 26 dec 2015

8x de leukste kleine huisjes van 2015

Het einde van 2015 is alweer in zicht! Tijd voor ons om de balans op te maken. Tiny houses worden steeds populairder – ook in Nederland – en afgelopen jaar kwamen we dan ook een heleboel toffe kleine huisjes tegen, waar je prima in kunt wonen. Van een prachtig rustiek vakantiehuisje tot een huis op wielen gebouwd door een achttienjarige studente; alles kwam aan bod. In dit artikel zetten we de leukste en mooiste exemplaren op een rijtje.

Houd Roomed de komende dagen goed in de gaten! We zullen nog veel meer lijstjes publiceren met alle hoogtepunten van het afgelopen jaar.

1. DUURZAAM WONEN OP 17 VIERKANTE METER

Dit kleine huisje is in heel veel opzichten echt te gek! Van het lichte kleurenpallet met mintgroen, grijs en wit tot het heerlijke terras onder de luifel en de slimme manier van inrichten. Hoewel het oppervlak zeer beperkt is, heeft de kleine ruimte echt alles wat je nodig hebt. Daarnaast is het heerlijk licht en ook nog eens duurzaam. Benieuwd naar de rest van het huisje? Check dan vooral even dit artikel.

2. EEN KLEIN HUISJE VOOR 430 EURO

Twee studenten wilden een klein en duurzaam huis bouwen voor hun afstudeerproject. In eerste instantie stelden ze een budget op van zo’n drieduizend euro, maar toen dat werd afgekeurd besloten ze het huis zo goedkoop mogelijk te maken. De bouwmaterialen haalden ze van de meest gekke plekken. Benieuwd hoe ze het uiteindelijk voor elkaar hebben gekregen? Dat lees je hier.

3. GROOTS LEVEN IN EEN KLEIN HUISJE

Groots leven in een klein huisje? Wij weten zelf ook wel dat dat enigszins tegenstrijdig klinkt, maar in de Tiny Heirloom lijkt het toch echt te kunnen! Het team achter dit ontwerp wilde het formaat van een leefbaar huis downsizen, maar de looks en het gebruiksgemak absoluut niet downgraden. Dat is ze goed gelukt, want dit onderkomen is absoluut een van de mooiste kleine huisjes die wij ooit tegengekomen zijn. Bekijk het hier met eigen ogen.

4. ZONDER VERGUNNING

Dit micro huisje is wel heel ideaal. Het is namelijk zo klein dat je geen vergunning nodig hebt om het te bouwen. Dat betekent dus dat je het overal neer kunt zetten, waar je maar wilt. Ondanks dat het huisje kleiner is dan twaalf vierkante meter, past er heel wat in. We laten je in dit artikel zien hoe het hele huisje eruitziet.

5. HET NIEUWE KAMPEREN?

Ben jij niet zo gek op kamperen, maar ben je wel graag omringd door de natuur? Dan is dit minimalistische vakantiehuis misschien wel de uitkomst. Dit huisje is compact en duurzaam en ook nog eens ontzettend flexibel. Hoewel het vakantiehuis van stevige materialen is gemaakt, kun je het namelijk makkelijk afbouwen en opbouwen op een andere plek. Met z’n tweeën! Goed, wij weten waar we ons festivaltentje voor in gaan ruilen! Bekijk de rest van dit mooie micro huis hier.

6. 18-jarige studente bouwt huisje op wielen

Deze studente pakte het slim aan. Voor haar eindproject op school bouwde ze op achttienjarige leeftijd samen met haar vader een klein huis op wielen. Dat was niet erg goedkoop, maar als je je bedenkt dat ze er inmiddels al jaren hypotheekvrij én op een toplocatie met ‘million dollar view’ woont, was dat wel een hele slimme zet! Bekijk deze video voor een rondleiding door haar huisje. We verklappen alvast: het uitzicht is behoorlijk jaloersmakend!

7. DIT COMPACTE APPARTEMENT VERHUIS JE MEE

Dit is volgens ons wel een van de handigste ideeën van afgelopen jaar onder de kleine huisjes. De ontwerper achter dit project bedacht namelijk iets heel slims wat best nog weleens de oplossing kan zijn voor stadsbewoners. Zijn idee? Een compact appartement dat je gewoon meeneemt als je gaat verhuizen en vervolgens in een gebouw schuift als een lade in een kastje. Benieuwd hoe? Dat zie je hier.

8. RUSTIEK VAKANTIEHUISJE MET JALOERSMAKEND INTERIEUR

Last but not least: dit prachtige rustieke vakantiehuisje vlakbij New York. Het huisje uit 1945 staat op een auto-vrij eiland en is het weekendhuis van twee drukke stadsbewoners. Wij vinden alleen de buitenkant al prachtig, maar moeten toegeven dat we toch echt een beetje jaloers zijn op de inrichting. Want hoewel het huisje super compact is, staat het vol met mooie meubels en slimme oplossingen die we ook graag terugzien in een ‘normaal’ huis. Bekijk de binnenkant hier.

Benieuwd naar meer kleine huisjes, die deze lijst niet haalden? Kijk dan even hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8x de leukste kleine huisjes van 2015
Sluiten