admin
admin Compact Wonen 18 jun 2014

8 voordelen aan het hebben van een klein huis

Wij Nederlanders zijn verdomd goed in zeuren. Als de zon niet schijnt is het te koud, maar zodra ‘ie dat wel doet is het weer te warm. Ook met het beperkt aantal vierkante meters dat wij ons thuis noemen hebben we vaak een appeltje te schillen. Vandaag onderdrukken we voor even de pessimist in onszelf en hebben we 8 redenen voor je waarom het hebben van een klein huis wél fijn is.

Bron: Tumblr

1. Het is gemakkelijker schoon te maken (en houden)
Met stipt op 1: een klein huis betekent minder schoonmaakwerk. En wie wordt daar nou niet vrolijk van? Geen ellenlange gangen om te dweilen, geen bibliotheek aan boekenkasten om af te stoffen en geen tientallen kamers waar je moet stofzuigen tot spierpijn aan toe.

2. Kleine meubels kosten minder
Een joekel van een bank past toch niet in je kleine huisje, dus je kunt ook prima de kleinere versie aanschaffen – en het mooie is dat deze stukken goedkoper is. Tegen euro’s besparen zeggen wij nooit nee.

Bron: Tumblr

3. Je gaat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit
Veel betekent lang niet altijd beter (behalve als het om chocolade gaat). Als je weinig ruimte hebt, ga je slimmere keuzes maken. Al die frutsels kun je toch niet kwijt en heb je eigenlijk helemaal niet nodig.

4. Jouw gasrekening is een stuk lager
Je eenkamerappartement is lekker knus en binnen no-time is het warm wanneer je de kachel aansteekt. Scheelt enorm in de kosten van het gas.

Bron: Stylizimoblog

5. Kleine schilderijen maken een grote impact
Je hebt geen overdreven groot doek van drie bij drie meter nodig om indruk te maken. Met kleine schilderijen kun jij ook een statement maken in huis.

6. Je raakt de afstandsbediening minder snel kwijt (of sleutels, of papierwerk..en ga zo maar eindeloos door)
In jouw woonkamer past alleen een bank en een bijzettafel. Als jij je afstandbediening dus kwijtraakt kan ‘ie niet heel ver weg zijn.

Bron: Blogspot

7. Je verzamelwoede wordt een kopje kleiner gemaakt
Je kunt nu eenmaal niet alles bewaren als je er geen plaats voor hebt. Struikel je over de dozen en stapels tijdschriften thuis? Dan weet je dat het tijd is om op te ruimen en je rotzooi (ook al zie je dat zelf niet zo) weg te gooien.

8. Je kunt je schoonouders niet uitnodigen
…want daar heb je geen plaats voor.

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
8 voordelen aan het hebben van een klein huis
Sluiten