Prik! 8 soorten cactussen om jouw interieur wat spannender te maken

Een cactus is een kamerplant die erg makkelijk te verzorgen is. Een ideale plant als je het ons vraagt. Doordat ‘ie in zoveel verschillende soorten en vormen komt is er in elk huis wel een plekje voor hem te vinden. Wij delen acht verschillende soorten cactussen.

Met de volgende cactussen maak je jouw interieur wat spannender.

8 spannende soorten cactussen

Van super klein tot mega groot, een beetje saai of vol met bijzondere vormen: de cactus blijft ons verassen. Het beste van alles is dat sommige soorten een goede verzorging belonen door te bloeien met bloemen.

Het perfecte cadeau voor cactus-lovers: wijnglazen met een cactus voet

1. Saguaro Cactus

Deze bekende, iconische cactus zien we snel voor ons als we denken aan woestijnlandschappen en warme plekken. Hij is er in het groot en in het klein en steelt de show (ongeacht grootte) in huis. Geef hem één keer per maand wat water en geef hem zoveel mogelijk zonlicht.

2. Barrel Cactus

Je hebt ze vast wel eens gezien: deze schattige, ronde cactussen zijn erg schattig en erg populair. De ronde plant komt in verschillende kleuren. Een schatje om in huis te halen maar onthoudt: schattig betekent niet minder stekelig.

3. Prickly Pear Cactus

Deze ‘Prickly Pear’ is nét een stukje unieker dan de standaard cactussen die je kent. De peddelvormige cactus kan prima als kamerplant worden gehouden. Het leuke aan deze plant is, als hij buiten wordt gekweekt, dat hij eetbare vruchten draagt.

De vruchten komen als felroze bollen bovenop de cactus te liggen. Dit voegt meteen een beetje kleur toe aan je interieur.

4. Dwarf Chin Cactus

Wat een leuke cactus. 😍 Deze ronde, laagblijvende soort komt uit Argentinië. Hij staat bekend om zijn opvallende, felgekleurde bloemen in de kleuren wit, roze, paars, rood of oranje. Ook handig voor als je kinderen hebt: deze soort is minder stekelig dan andere soorten.

Hij heeft wel iets meer water nodig dan een gemiddelde cactus maar hey, daar krijg je wel een prachtige kleurrijke soort voor terug.

5. Ladyfinger Cactus

Ladyfinger cactus komt oorspronkelijk uit Mexico en heeft (aan de naam al te horen) lange, vingervormige gezwellen. Weer een unieke cactus en als je hem goed verzorgt verrast hij je met kleine, witte bloemen.

6. Christmas Cactus

Deze kerstcactus is inheems in de oerwouden van Brazilië. Een heel andere soort cactus dus. Hij groeit niet zo trots omhoog als de rest maar geeft wel prachtige roze bloemen af.

7. Bishop’s Cap Cactus

Deze Mexicaanse soort heeft zijn naam te danken aan zijn stervormige stengel die lijkt op de gevormde hoed van een bisschop. Hij heeft geen opzichtige stekels en heeft als kroon een felgekleurde bloem.

8. Angel Wing Cactus

De Angel Wing wordt ook de de Konijnenorencactus genoemd vanwege zijn lange bladeren. Hij houdt van hete, droge, zonnige omstandigheden. Pak de plant met een tang of speciale handschoenen vast want de kleine stengels blijven pijnlijk aan je huid plakken.

Roomed’s plantenguide: hoe vaak moet ik mijn cactus water geven?

Soorten cactussen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MyDomaine

Reageer op artikel:
Prik! 8 soorten cactussen om jouw interieur wat spannender te maken
Sluiten