Jaime Andreas
Jaime Andreas Tuin 11 apr 2020

8 manieren om deze lente álles uit je tuin te halen

De lente is weer begonnen; de dagen worden langzamerhand langer en warmer. Dan wil je weer lekker de dagen in je achtertuin spenderen en daarom is het fijn wanneer je tuin een fijne ruimte is. Dit zijn 8 simpele manieren om werkelijk alles uit je tuin te halen en ultiem te genieten van de lentezon.

Zie je het al voor je: een blauwe lucht, een fel zonnetje en een glas wijn in je hand terwijl je op de meest comfortabele tuinstoel ooit zit. Om je heen fladderen er allemaal vlinders boven frisse vrolijke lentebloemen. Het leven is goed. En dit leven kun je goed zelf realiseren door je tuin een boost te geven.

8 manieren om alles uit je tuin te halen

Plant prachtige lentebloemen en zomerbloeiers

Plant in je tuin prachtige lentebloemen waar je direct van kan genieten, maar ook zomerbloeiers zodat je verderop in het jaar nog prachtige frisse bloemen hebt. De bloemen maken je tuin een stukje vrolijker, je wordt er zelf vrolijker van en het is goed voor de bijtjes en de vlindertjes.

Maak lente plantenbakken

Je kunt die bloemen in de grond planten en je kunt ook de bloemen in schattige plantenbakken bij elkaar planten. Zeer geschikt voor een tuin die meer tegels heeft, maar ook leuk voor op het balkon of voor op een tafel in de achtertuin.

Begin een moestuintje

Een moestuin beginnen is een onwijs goed idee. Zo kun je uiteindelijk genieten van en koken met je eigen kruiden en groentes. Bovendien is een moestuin een fijne en belonende bezigheid.

Maak een knus hoekje in je tuin

Hoe fijn is het om op zwoele zomeravonden met je partner weg te kruipen in een knus en gezellig hoekje in de tuin. Eentje met een lekker bankje, schattige planten en lekkere kussens en dekens om het helemaal af te maken. Buiten zou net zo comfortabel moeten zijn als binnen.

Haal toffe tuinmeubels

Toffe comfortabele tuinmeubels kunnen ervoor zorgen dat het buiten net zo comfy is als binnen. Er zijn tuinmeubelen in allerlei soort stijlen dus je kunt helemaal kiezen wat je zelf mooi vindt.

Zorg voor meer groen

We hebben het natuurlijk al gehad over mooie lentebloemen en zomerbloeiers, maar meer groen in de tuin kunnen we iedereen aanraden. In de vorm van planten, gras, bomen en nog meer bloemen. Het staat gewoon onwijs leuk en gezellig. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu en de biodiversiteit in je tuin.

Maak een plekje voor je tuingereedschap

Het voorjaar is een tijd dat je veel bezig bent in je achtertuin. Dan is het fijn om je gereedschap binnen handbereik te hebben en op een handige plek waar alles overzichtelijk bij elkaar ligt. Als je een schuur hebt, kun je daar een klein hoekje maken voor je tuingereedschap. Heb je dat niet? Dan is het een idee om in je tuin een hoekje te maken in de vorm van een toffe kist of een leuk kastje.

Plan voor grotere projecten

Misschien is dit niet het jaar van grote veranderingen, maar je kunt er wel plannen voor maken terwijl je met je wijntje in de tuin zit. Denk aan grote bomen, meer gras, een nieuwe schutting of andere tegels. Dit zijn wat grotere projecten die meer tijd vergen, maar wel je achtertuin helemaal kunnen omtoveren.

Meer tuininspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 manieren om deze lente álles uit je tuin te halen
Sluiten