Florence
Florence Compact Wonen 21 jul 2014

8 makkelijke budget tips om van je studentenkamer je thuis te maken

Eén van de leukste periodes in mijn leven vond ik toch wel toen ik op kamers ging – inmiddels alweer te lang geleden. Voor het eerst op mezelf wonen, samen met een vriendinnetje. We verzamelden overal spullen; een oude tafel van mijn ouders, weer een oude stoel van haar ouders enzovoorts. Zo probeerden we er met de middelen die we hadden iets moois van te maken.

In een studentenkamer heb je vaak niet veel ruimte, dus moet je met de hoeveelheid meters die je hebt creatief omgaan om er toch je eigen plek van te maken. We zetten 8 simpele budget tips op een rij die je wellicht kunnen helpen er net die ene touch aan te geven.

1. Hoofdbord van karton en stof
Heb je je oude bed van thuis meegenomen, maar kan het wel wat extra’s gebruiken? Probeer eens een eigen hoofdbord te maken. Het kan al heel makkelijk met een paar stoere planken of een pallet, maar je kunt ook een patroon uitsnijden uit een stuk karton en deze bekleden met een gave stof of wellicht je mooiste foto’s. Kijk hier voor nog meer ideeën.

2. Verberg je schoenen onder je bedrok
Woon je op kamers, dikke kans dat je dan wel wat opbergruimte tekort komt. Staat jouw bed wat hoger dan heb je daaronder ruimte om bijvoorbeeld een aantal dozen kwijt te kunnen. Of zet je schoenen er neer, zoals in het voorbeeld. Rok erover en je ziet niks meer, ook geen rommelig effect dus.

3. Maak van behang een muurschildering
Is je kamer te klein om het helemaal te behangen, maak dan een statement met één rol en maak er een soort muurschildering van.

4. Gebruik washitape als lijst
Met het vrolijk gekleurde washitape kun je allerlei kanten op. Hang bijvoorbeeld je favoriete foto’s of andere beelden boven je bureau en ‘lijst ze in’ met washitape. Kijk hier voor nog meer leuke voorbeelden.

5. Hang planten op
Geen ruimte voor grote potten met daarin planten of bloemen, maar zou je toch wat groen in je kamer willen? Hang ze eens op. Kijk hier voor een leuke DIY,

6. Gebruik een tak om je mooiste sieraden aan op te hangen
Een leuke en speelse manier om je sieraden of sjaals en hoeden aan op te hangen. Scheelt weer een grote bak die alleen maar in de weg kan staan.

7. Versier je bed met verschillende kussens
Is je bed toch wel het grootste meubel in de kamer? Maak er een pronkstuk van door er veel kussens op te leggen. Fungeert meteen als ‘bank’.

8. Geef je opbergdozen of mappen kleur
Als je van kleur houdt, maar je dit toch een beetje subtiel wilt toevoegen zodat je kamer niet meteen een schreeuwerig geheel wordt, kun je je opbergdozen voorzien van gekleurde geometrische vormen. Zorg wel dat je dezelfde dozen gebruikt om rust te bewaren. De kleuren zijn al opvallend genoeg. Vind je dit te fel, dan kun je natuurlijk altijd nog voor pastel gaan of natuurlijke kleuren.

Heb jij nog handige tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.buzzfeed.com

Reageer op artikel:
8 makkelijke budget tips om van je studentenkamer je thuis te maken
Sluiten