Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 18 sep 2018

8 handige Instagram-accounts om te leren je financiën in de gaten te houden

Je financiën bijhouden kan soms behoorlijk lastig zijn. Je wilt immers toch dat ene leuke shirtje niet laten hangen, en een etentje met vriendinnen sla je liever ook niet over. Dat hoeft gelukkig ook niet, want de tips zijn dichterbij dan je denkt. Met deze 8 handige Instagram-accounts leer jij je financiën in de gaten te houden.

Instagram is niet alleen voor de mooiste plaatjes en selfies, je kan er ook super handige hulp-accounts vinden! In dit geval accounts over geld en financiën. We geven het niet graag toe, maar soms kan een beetje hulp geen kwaad.

Instagram-accounts die je leren met je financiën om te gaan

Deze 8 accounts beiden jou de handvaten die je nodig hebt om je financiën in de gaten te houden. Voor als je wel wat financiële hulp kan gebruiken.

1. Broke Millennial blog

Erin Lowry van Broke Millennial blog helpt met haar Instagram-account, blog en boek jonge mensen hun financiële leven op orde te krijgen. Met handige tips en informatieve video’s helpt ze jou hoe je met je financiën om moet gaan. Tips die iedere millennial kan gebruiken! Mocht je nou meer tips willen, dan kan je ook even naar het gelijknamige boek kijken ‘Broke Millennial’.

2. Wise Woman Wallet

Als je wat meer houdt van lijstjes is Wise Woman Wallet een handig account voor jou. Met leuke kleurrijke lijstjes, grafieken en challenges helpt dit account je een fijne financiële toekomst te creëren. Het leuke hieraan is dat ze je een beetje houvast geeft. Deze tips zijn heel simpel en kan iedereen implementeren in zijn of haar dagelijkse leven. Je hoeft natuurlijk niet dezelfde doelen te gebruiken, maar je kan het wel aan houden als leidraad voor jouw eigen doelen.

3. Upcycle That

Je kan niet alleen geld besparen door je geld op je spaarrekening te zetten. Upcyle That laat je zien hoe je geld bespaart door spullen te hergebruiken en zo nieuwe meubels te creëren. Zo kan je van oude kleerhangers een hartstikke leuke bijzettafel maken. Of gebruik bijvoorbeeld lepels als een lamp of mason jars voor je badkamer. Zo zie je maar, weggooien is zonde.

4. Personal Finance For Women

Personal Finance For Women van Stefanie O’Connell geeft je de beste inspiratie quotes, memes en tips voor het sparen van geld. De tips zijn veelal gericht op millennials in de creatieve sector, zoals bloggers, fotografen en artiesten/kunstenaars. Maar naast de goede tips houdt ze het ook luchtig door haar tweets te delen. Sommige tweets zijn heel luchtig en met een goede dosis zelfspot, terwijl andere tweets je weer goede motivatie geven voor de rest van de week.

5. Budget Bytes

Soms zijn je dagelijkse boodschappen een onverwachte kostenpost. Budget Bytes helpt je heerlijk recepten uit te zoeken die ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee zijn. Bijvoorbeeld het opmaken van restjes rijst, en handige hacks voor pizza. Dus houd je van lekker eten, maar is je budget klein? Dan is dit account voor jou!

6. The Finance Bar

The Finance Bar staat vol met financiële tips, challenges en handige to-do lijstjes die je kan gebruiken om jouw financiële situatie op de rails te houden. Het helpt je met sparen terwijl je nog steeds een leuk leven kan leiden. Dat wilt iedereen toch!

7. The Financial Diet

The Financial Diet biedt jou de handvaten om goed met je geld om te gaan. Dit account staat vol met inspirerende quotes en tips, maar komt ook met nuttige statistieken. Bijvoorbeeld hoe duur een gemiddelde (Amerikaanse) bruiloft kost of hoeveel eten er in Amerika onaangetast wordt weggegooid.

8. Clever Girl Finance

Bola is het brein achter dit toffe account. Ze geeft vrouwen dagelijks tips en motivatie om schulden af te betalen, geld te sparen en financieel succesvol te worden. Clever Girl Finance is het duwtje in de rug dat je soms even nodig hebt. De meeste tips kan iedereen gebruiken, maar sommige tips zijn gebaseerd op het Amerikaanse systeem, dus houd dat in je achterhoofd.

Meer handige tips voor je financiën?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 handige Instagram-accounts om te leren je financiën in de gaten te houden
Sluiten