8 handige accessoires die in geen studentenhuis mogen ontbreken

Bij studentenhuizen kan je altijd veel verschillen in aankleding met accessoires aantreffen. Zo kan je wel zien wie al langer in een studentenkamer woont als je ziet hoe hij zijn plekje eigen heeft gemaakt. Of wanneer iemand verwacht er niet al te lang te blijven met zijn minimalisme en kale muren. Maar wij hebben wat accessoires gevonden die iedere student wel in zijn interieur wilt hebben voor korte of lange tijd.

Dus kijk of je nog ruimte in je studentenbudget hebt voor een van de onderstaande items.

8 accessoires voor een tof studentenhuis

accessoires studentenhuis
Bron: Praxis

1. Een krattenrek

Zeg nu zelf, welke student die wel van een huisfeestje houdt wil nu niet een plek om zijn bierkratten handig uit te stallen? Met een krattenrek als deze in de keuken kan je ook gemakkelijk zien wanneer je weer even een tripje naar de supermarkt wilt maken. Daarnaast veranderen je kratten als het ware ook in accessoires in dit stalen rek in de keuken van jouw studentenhuis. Voor €34,99 kan je dit rek bij Praxis scoren.

2. Een WiFi-versterker

Niet ieder studentenhuis heeft een even goede internetverbinding. Of misschien zit jouw kamertje op zolder net iets te ver weg van de router. Een WiFi-versterker kan dan de ideale oplossing zijn om ervoor te zorgen dat iedereen in huis goed bereik heeft.

Bij MediaMarkt heb je een aanbod van versterkers in verschillende prijsklassen.

ikea studentenhuis accessoire voetenbank
Bron: IKEA

3. Een voetenbank met opbergruimte

Een meubelstuk dat je in je eigen kamer of in een gezamenlijke woonkamer wilt. Naast een voetenbankje kan het ook als poef worden gebruikt om toch wat extra zitruimte te hebben. En binnenin kan je fijn wat spullen kwijt die je dan niet door je kamer hoeft te laten slingeren. De BOSNÄS voetenbank is voor €16,99 bij IKEA in de kleuren geel en zwart te verkrijgen.

4. Een whiteboard

Nog een must-have voor ieder studentenhuis is een whiteboard. Voor wekelijkse schoonmaakroosters is dit het item om bij te houden dat iedereen zijn huishoudelijke taken doet. Als het afval van de vorige week nog niet is weggegooid dan weet je in ieder geval wie zijn beurt het was.

Daarnaast kan je het ook gebruiken om huismededelingen op te schrijven of leuke berichtjes op achter te laten voor je huisgenoten. Bij IKEA kan je voor €14,99 een whiteboard van 70×50 cm kopen.

leenbakker barbecue studentenhuis
Bron: Leenbakker

5. Een draagbare BBQ

Een item dat je vooral voor de volgende zomer wilt hebben. Als jouw studentenhuis een balkon heeft is het een van de accessoires die je niet wilt dat ontbreekt. En zo niet dan wil je hem ook om lekker in het park te genieten van het zonnige weer.

Bij Leen Bakker is deze barbecue voor €29,69 te verkrijgen.

6. Een Google Chromecast

Als je een tv in je studentenhuis hebt wil je wel in een Chromecast investeren. Met een Chromecast kan je gemakkelijk samen met je huisgenoten in de woonkamer je favoriete series kijken. Zo kan je gezellig Temptation Island op de bank terugkijken zolang een van je huisgenoten Videoland heeft. Bij Bol.com kan je voor €39,55 een Google Chromecast laten bezorgen.

sfeerverlichting hema
Bron: HEMA

7. Sfeerlichtjes

Breng sfeer in je studentenhuis met deze lichtgevende accessoires. Je interieur is dan ook al klaar qua verlichting voor ieder huisfeest. Voor €5,- heb je bij de HEMA deze bolletjes sfeerverlichting in warm wit of allerlei kleuren.

8. Een bieropener voor aan de wand

Een van de leukste accessoires om cadeau te geven aan iemand die in een studentenhuis woont. Kies voor een optie met een bakje eronder of een magnetische variant zodat de bierdopjes ook niet door het huis verspreid zullen liggen.

Bij Bol.com heb je verschillende bieropeners in fraaie designs waaronder een stijlvolle zwarte bieropener met bak voor €19,95.

Studentenkamer inrichten: dit zijn de makkelijkste manieren om je studentenhuis sfeer te geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 handige accessoires die in geen studentenhuis mogen ontbreken
Sluiten