Hannah Westra
Hannah Westra Tips 31 jan 2018

8 ‘regels’ die je mag breken bij het stylen van je interieur

Sommige dingen lijken ontzettend vanzelfsprekend bij het inrichten van een huis. Denk aan één zelfde stijl, symmetrie en veel decoratie. Natuurlijk zijn wij er niet om je de les te lezen, maar we willen je wel graag helpen bij gekke fouten die je maakt omdat je denkt dat het misschien zo hoort. Zo maak je het stijlen van je huis nog nét een stukje leuker. En don’t worry, deze regeltjes mag je best met een korreltje zout nemen, want het gaat er uiteindelijk om dat jij je thuis voelt!

Let op: deze ‘regeltjes’ zijn dus de foute gedachtes! Lees vooral even verder hoe het wél moet.

1. Alles moet matchen

Dit is een van die slechte gewoontes die je meteen mag verbreken bij het stylen van je interieur. Je woonkamer hoeft er niet uit te zien als een winkeletalage! Creëer meer levendigheid in huis door een fijne eclectische mix te maken van verschillende meubels en stijlen.

2. In elke kamer moet een onderdeel van een verzameling staan

Leuk hoor, als je zo trots bent op je verzamelde schatten dat je het liefst in elke kamer van het huis een onderdeel van je collectie uitstalt. Maar écht veel effect heeft dat niet. Iets waar je trots op bent, mag gezien worden. En daarom is het dus helemaal niet erg om de complete collectie bij elkaar te zetten.

3. Objecten moeten altijd in groepen van even nummers staan

Hoewel dingen in tweevoud vaak prima werken, maak je een nog veel grotere impact met de regel van drie. Experimenteer daar dus lekker mee, symmetrie is absoluut niet nodig voor balans in huis.

4. Alles moet dezelfde hoogte hebben

Nee! Nogmaals: wil je levendigheid in huis creëren, zorg er dan juist voor dat er variatie zit in de dingen die bij elkaar staan. Bang dat het rommelig wordt? Houd dan de eerder genoemde regel van drie aan.

5. De ruimte onder een tafeltje of kastje moet leeg blijven

Waarom zou je de ruimte onder een bijzettafel leeg houden, terwijl je eigenlijk altijd ruimte te kort komt om dingen op te bergen? Het voelt inderdaad heel vanzelfsprekend om deze ruimte vrij te laten, maar zolang je bijvoorbeeld een toffe mand gebruikt, is dit een stijlvolle oplossing voor extra bergruimte.

6. Veel decoratie zorgt voor sfeer

De grens tussen een mooi gestylde ruimte en te veel decoratie is dun. Houd het simpel en omarm de regel less is more. Maak bijvoorbeeld een statement met iets groots, in plaats van heel veel kleine decoratie. Volg deze vijf tips voor een minimalistischer interieur.

Bron: Etsy

7. Kunstplantjes zijn prima als je geen groene vingers hebt

Oké, niet iedereen heeft groene vingers, dus dan snappen we best dat je zwicht voor kunstplantjes om toch nog wat groen in huis te halen. Helaas heeft deze goed bedoelde plastic decoratie eigenlijk altijd een stoffig karakter. Kies voor planten die weinig zorg nodig hebben, zoals vetplanten en cactussen, of haal groen op een andere manier in huis. Deze zeven tips helpen je bij het verzorgen van planten in huis. Mocht dat nou echt niet lukken, dan kun je een groen huis altijd nog faken met gave botanische prints.

Bron: Nicole Crowder / Apartment Therapy

8. Een persoonlijke touch is niet nodig

Zonder een persoonlijk tintje, lijkt je huis net een showroom. Misschien houd je daar wel van, maar een huis is om in te leven en dat mag je best zien. Houd je er niet van om foto’s neer te zetten? Zorg dan op een andere manier voor iets van jezelf!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 ‘regels’ die je mag breken bij het stylen van je interieur
Sluiten