Maartje Wieling
Maartje Wieling Spots 10 sep 2016

Roomed in the city: 6x de leukste hotspots in Boedapest

Ga je binnenkort naar Boedapest (of Budapest, zoals de stad ook genoemd wordt)? Lucky you! Voordat ik vorig jaar naar deze stad vertrok om er een half jaar te studeren, vroegen mensen mij vaak: ‘Waarom Boedapest?’ en ‘Wat heb je daar nou te zoeken?’ Na mijn eerste week in de – voor mij daarvoor nog onbekende – stad werd mij duidelijk dat je die vraag alleen maar kunt stellen als je nog nooit in Boedapest bent geweest. Ik had naast mijn minor die ik daar deed veel vrije tijd om uitgebreid de stad te ontdekken, wat ik dus ook met veel plezier elke dag deed. Het resultaat daarvan? Een lange lijst met alle leuke plekjes en hotspots in Boedapest, die je absoluut moet bezoeken als je naar deze stad gaat.

In Boedapest vind je schattige binnenplaatsjes, heel lekker eten en veel urban invloeden. Het is een echte brunch-stad, dus voor all-day breakfast kun je op ontelbaar veel plekken terecht. De keuze is zo groot, dat een selectie erg fijn kan zijn. Take it from someone who spend half a year in this beautiful city: deze plekken mag je niet missen!

1. FEKETE

Een van mijn favoriete plekjes voor een middagje koffie drinken en taartjes eten met vriendinnen (probeer de brownie, geloof mij) is Fekete. Het terras bevindt zich op een super schattig binnenplaatsje waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten. Erg fijn in zomers met minimaal 30 graden!

2. Kiosk

Als ik ‘s avonds lekker uit eten wilde in een wat specialere setting dan een normaal restaurantje, dan kwam ik vaak bij Kiosk. Het is voor Hongaarse begrippen een redelijk luxe restaurant, wat betekent dat het qua prijs ongeveer vergelijkbaar is met de Nederlandse norm. En echt, je moet hierheen! Niet alleen is het eten heerlijk en de service goed, maar ook het restaurant zelf is heel gaaf ingericht met veel steen, hout en felle details.

3. Massolit books and café

Dit is echt zo’n cafeetje waar je zo voorbij loopt als je het niet kent, vandaar dat het een mooi plekje in mijn lijst krijgt. De sfeer is er heel relaxed en het bijzondere aan Massolit is dat het een koffiebar en vintage bookstore in één is! Voor een paar euro heb je al een mooi boek voor thuis in je boekenkast.

4. Vintage markt in Gozsdu Udvar

Als je van mooie vintage items houdt, moet je op zondag naar de antiekmarkt in Gozsdu Udvar. Dit is een schattig overdekt steegje waarin – naast dus een vintage markt op zondag – tal van leuke hotspots zitten waar je lekker koffie kunt drinken, lunchen of ‘s avonds dineren en borrelen.

5. Mazel Tov

De binnentuin van dit schattige restaurantje in de Joodse buurt is misschien wel de mooiste van Boedapest. Het grind, de lichtjes in de bomen, het mooie balkon met hangende planten: Mazel Tov heeft het allemaal. Ik kan eerlijk toegeven dat dit toch wel mijn persoonlijke favoriet uit dit lijstje is. Vanaf het moment dat je hier binnenstapt, zul je begrijpen wat ik bedoel. Je kunt er in het weekend terecht vanaf 12:00 en doordeweeks vanaf 16:00 uur. Mazel Tov serveert heerlijk eten, heeft een vriendelijke bediening en elke week (meestal op zondag) gezellige live muziek!

6. Szimpla Kert

Szimpla Kert is de bekendste urban garden (ook vaak ruin bar genoemd) van Boedapest. Elke zaterdagavond is dit de plek waar je moet zijn voor gezelligheid. De bar is een waar doolhof van gangen en trappen. Elke kamer is totaal anders ingericht en je loopt tegen de meest random spullen en meubels aan (lees: badkuip als bank). Heel tof! Je kunt hier ook zondag overdag terecht. Dan is er een gezellige street-food markt en doordat het overdag licht is kun je dan de inrichting nog beter bekijken. Zeker de moeite waard!

Boedapest is niet de enige plek waar Roomed is geweest. Check voor meer hotspots in Europese steden ook onze city guides van Kopenhagen, Parijs en Milaan.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Roomed in the city: 6x de leukste hotspots in Boedapest
Sluiten