Inspiratieboost: slimme kledingkasten voor een kleine slaapkamer

Inspiratieboost: slimme kledingkasten voor een kleine slaapkamer

De slaapkamer is, met uitzonderingen daargelaten, meestal niet de grootste kamer van het huis. En naast je kingsize bed, moet er natuurlijk ook nog genoeg ruimte zijn voor je broeken, truien, schoenen en accessoires. De droom van een walk-in-closet moet je maar laten varen als je klein woont – maar gelukkig zijn er ook andere stijlvolle opties. Wat dacht je van een van deze praktische kledingkasten voor een compacte slaapkamer?

Psst.. deze tips helpen je vast ook!

Bron: Digs Digs

Natuurlijk is het fijn om genoeg daglicht te hebben in je slaapkamer, maar een raam kan soms in de weg zitten als je een kledingkast wil neerzetten. Ga daarom voor een laag model, waardoor het licht niet geblokkeerd wordt. Je kunt eventueel ook nog extra kasten of manden hierop plaatsen, voor meer opbergruimte.

IKEA

Superhandig: kies voor een opbergvak (zoals lades) onder je bed. Het is uit het zicht, maar toch een fijne manier om wat extra spullen kwijt te kunnen.

Casa Feita

Bouw een kastenwand om je bed heen. Deze anders loze ruimte is op deze manier perfect voor het opbergen van stapels kleding en schoenen. Een witte, strakke kast ziet er ook nog eens clean en stijlvol uit.

Helsingo

Of ga voor een volledige kastenwand. Kies voor één deur met een spiegel; dit laat je slaapkamer groter lijken en zo hoef je geen extra losse spiegel meer te plaatsen in je kamer.

Styletip

Leuke (en simpele) alternatieven voor een standaard hoofdbord. Een beetje origineel is wel zo leuk! Ook leuk: zo’n industriële kast, of een tak uit de natuur gebruiken als kledingkast.