Amber Grootscholten
Amber Grootscholten Decoratie 10 december 2014

7x inspiratie voor overgebleven kerstballen

Het liefste kopen we elk jaar weer nieuwe ballen om de boom te versieren. Ondertussen hebben we zo’n verzameling opgebouwd dat de ballen lang niet allemaal in de boom passen, maar om deze nou terug te sturen naar de zolder vinden we ook weer zonde. Daarom hebben we zeven decoratie ideeën op een rijtje gezet voor de overgebleven kerstballen.

Wie zegt dat kerstballen alleen maar in de boom kunnen hangen? De ballen mogen wat ons betreft door het hele huis hangen en dat kun je heel gemakkelijk zelf doen. Met deze ideeën en DIY’s zorg je dat christmas all around is.

Bron: PolskieSzafiarki

Heb je thuis een stolp staan die wel opgevrolijkt mag worden met Kerstmis? Stop hem dan gewoon tot de rand vol met kerstballen. Houd de stolp ondersteboven, vul hem met de ballen en leg de onderkant erop. Daarna kun je de stolp voorzichtig omdraaien.

Met een krans op de deur kom je gelijk in kerstsferen. Met deze DIY van Restoration Redoux maak jij je eigen mooie binnenkomer.

Bron: Domino

Heb je een kroonluchter in huis hangen? Dan mag die ook gepimpt worden met kerst. Knoop versieringen vast aan een lint en hang ze op aan de lamp.

Met kerst is het feest en daar horen slingers bij. Neem een touw als basis en knoop verschillende lengtes lint eraan vast. Hierbij is het leuk om kleuren, maten en vormen van kerstballen af te wisselen.

Bron: DigsDigs

Leg een paar kerstballen in een schaaltje met eventueel wat takjes van de kerstboom erbij. Dit is ook een leuke decoratie voor op tafel tijdens het kerstdiner.

We hebben het er al eerder over gehad, maar hier is hij weer: een kerstboom aan de muur. Ideaal voor kleine ruimtes en superleuk om te zien. Deze kerstboom is gemaakt door de blogger van My Vintage Soul. Ze heeft een lap gaas in een lijst geplakt en de kerstballen in het gaas gestoken. Ze vertelt hier hoe ze dat precies gedaan heeft.

Een lantaarn staat normaal binnen en buiten al gezellig, maar met kerstballen erin is hij extra leuk. Doe er lichtjes bij om de ballen extra mooi uit te laten komen.

Reageer op artikel:
7x inspiratie voor overgebleven kerstballen
Sluiten