Renée Leeuw
Renée Leeuw Eetkamer 11 nov 2014

7x inspiratie voor een mix & match van stoelen aan de eettafel

De mix & match look voor de eettafel is ontzettend populair. Niet zo gek ook, want een mengelmoes van kleuren en designs aan tafel geeft je eethoek een bijzondere twist én kan ook nog eens hoop geld besparen. Want in plaats van een complete set stoelen aan te schaffen, kun je her en der stoelen verzamelen met verschillende kleuren, stijlen, materialen en designs.

Met de mix & match look kun je uiteraard heel veel kanten op en om je een beetje op weg te helpen geven wij een aantal styling ideeën ter inspiratie, enjoy!

Bron: Gleam It Up
Bron: Cocktail de Mariposas

1. Één stoel, meerdere kleuren
Door te kiezen voor eenzelfde type stoel houdt je continuïteit in je interieur en geef je met verschillende kleuren toch een twist aan de eettafel. Kies bijvoorbeeld voor een lieflijke sfeer met zachte pasteltinten of juist felle knalkleuren voor een vrolijke, speelse look.

2. Low-budget: bekleding maakt het verschil
Hier kun je een heel leuk en goedkoop DIY-project van maken. Bij een kringloopwinkel staan dikwijls oude stoelen waarvan de bekleding nodig aan vervanging toe is. Koop een paar verschillende stoffen op de markt en bekleed de stoelen met verschillende prints en kleuren voor een vrolijke mengelmoes aan de eettafel.

3. Twee kleuren, twee materialen
Heb je twee favoriete kleuren of materialen en gaan die eigenlijk heel goed samen? Dan kun je natuurlijk gewoon de stoelen in die kleuren afwisselen voor een vrolijke mix en match aan tafel. Hierboven geven de houten stoelen een warme sfeer terwijl de lichtblauw metalen stoeltjes een frisse onderbreking vormen aan de eettafel.

4. Één kleur, verschillende stoelen
Verschillende type stoelen geven een interessante twist aan de eettafel, maar vanwege dezelfde kleur vormen de stoelen toch een eenheid.

Bron: Roomed

5. Something old, something new
Een mengelmoes van stoelen uit verschillende tijden staat ontzettend gaaf aan de eettafel.

6. Zwart en wit
Contrasten maken een ruimte altijd interessant en spannend, zo ook de contrasten tussen zwart en wit zoals hierboven.

7. Totale mengelmoes
Een random mengelmoes van verschillende type en kleuren stoelen voor een eclectische look!

Op zoek naar mooie eetkamerstoelen met een fijn prijsje? Kijk dan even bij Leen Bakker! Je vindt er naast een hoop inspiratie een uitgebreid (én betaalbaar) aanbod.

Reageer op artikel:
7x inspiratie voor een mix & match van stoelen aan de eettafel
Sluiten