Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Gang 3 mrt 2016

7x ideeën voor de kapstok in de hal

Wanneer je de hal opnieuw wilt inrichten, heb je veel dingen om over na te denken. Vooral als je weinig ruimte hebt. Er moet ten eerste natuurlijk genoeg opbergruimte zijn. Daarnaast is het dé binnenkomer van je huis, dus een persoonlijke touch is ook fijn. Maar eigenlijk is deze ruimte toch vooral bedoeld als opbergplek voor jassen en schoenen. En laat de kapstok nou net een vergeten item zijn. Wij laten je vijf ideeën zien voor mooie kapstokken, die niet alleen doen wat ze moeten doen, maar ook nog eens een mooie toevoeging zijn aan je interieur.

Bekijk ook: 4x slimme tips voor een mooie hal

1. Hangend rek voor aan het plafond

Zo’n stoere buis voor aan het plafond ziet er niet alleen te gek uit, maar is ook nog eens ontzettend handig en ideaal voor de kleine hal. Onder de kapstop kun je namelijk leuke opbergers zetten voor sjaals en mutsen. Ook een industrieel schoenenrek past er perfect bij. Zo heb je al je items bij elkaar! Dit kledingrek maak je super snel met een IKEA gordijnroede. Check hier de DIY!

2. Een goede mix van verschillende knoppen

Voor een speelse look kun je verschillende knoppen in de muur schroeven. Wil je een vleugje vintage toevoegen aan je interieur? Struin rommelmarkten af voor fijne ouderwetse deurknoppen. Voor een Scandinavische look shop je mooie houten exemplaren van Muuto.

3. Lekker basic, maar toch stijlvol

De goede oude haak lijkt misschien wat simpel, maar niets is minder waar. Het is juist een super stijlvol item! Daarnaast nemen de haken niet veel ruimte in beslag, dus het is een goede oplossing voor een compact appartement.

4. De staande kapstok

Zo’n vintage exemplaar kan je hal een persoonlijke touch geven. Deze staande kapstokken zien we tegenwoordig steeds vaker, ook in moderne interieurs. De mooiste staande kapstokken kun je vinden op Marktplaats, op vlooienmarkten of in tweedehandswinkels. Schuur de kapstok en verf ‘m in hoogglans zwart of wit voor een meer moderne look.

Bron: Stadshem

5. Het kledingrek

We eindigen met misschien wel de meest stijlvolle manier: het kledingrek. Zulke rekken zijn tegenwoordig overal te koop, zowel bij budgetwinkels als bij duurdere designlabels. Hang je jassen aan mooie hangers en style het rek verder met mooie tassen en sjaals. Zo is je kapstok niet alleen maar een gebruiksvoorwerp, maar ook een goede toevoeging aan het interieur!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x ideeën voor de kapstok in de hal
Sluiten