Amber Grootscholten
Amber Grootscholten Opbergen 16 feb 2015

7x handige ideeën voor een overzichtelijke en opgeruimde garderobe

Met een ellenlange to-do list schuiven we dit klusje vaak nog even voor ons uit, maar op een gegeven moment kun je het echt niet langer uitstellen: de kast opruimen en reorganiseren.

Om jou een eindje op weg te helpen naar een opgeruimde garderobe hebben wij een lijstje gemaakt, waarmee je jouw kledingkast eens goed onder handen kunt nemen zodat je deze zo netjes krijgt als nooit tevoren!

1. Grote opruiming

Haal je hele kast leeg en gooi alle kleren, schoenen en accessoires, die je niet meer gaat dragen weg. Dit ruimt bijna altijd wel goed op en je komt ook weer lang verloren items tegen, die nog steeds heel leuk zijn. Kun je niet beslissen of je iets wilt weggooien, houden of hergebruiken? Kijk dan even naar deze checklist om zeker te weten dat je geen spijt krijgt van je beslissing!

2. Ophangen

Houd het overzichtelijk door zoveel mogelijk kleding en accessoires op te hangen. De meeste kledingstukken blijven namelijk langer mooi als je ze niet vouwt of kreukelt. Basic shirts kun je wel gewoon opvouwen dus zorg er wel voor dat je daar minstens één plankje vrij voor houdt.

3. Ruimte benutten

Je wilt natuurlijk het liefst zo veel mogelijk ruimte van een kast benutten en daarom is het handig om twee rekken onder elkaar te maken. Hang aan het onderste rek broeken over een hangertje en aan het bovenste rek de bovenkleding. En als je dan toch bezig bent, kun je ook gelijk alles op kleur hangen.

4. Showen

Heb je ondertussen zo’n uitgebreide kledingcollectie dat het eigenlijk niet meer allemaal in je kast past? Kies dan een paar favoriete items uit en geef deze een mooi plekje in het zicht. Zo puilt de kast niet meer uit en heb je een mooie eye-catcher in je slaapkamer.

5. Schoenen

Is jouw schoenenverzameling je grootste trots? Presenteer je mooiste schatten dan op planken aan de wand! Ook die afgetrapte, comfy Vans verdienen een goed, respectvol plekje in de kast. Een low-budget manier om je schoenen te bewaren is bijvoorbeeld een wijndoos, want daar zitten handige gaten in en het is lekker low-budget. Meer creatieve ideeën voor het opbergen van je schoenen vind je hier!

6. BH’s

Voor onze vrouwelijke lezeressen: je wilt natuurlijk niet dat er rare bobbels in je BH’s komen of dat de beugel eruit schiet (niets is minder fijn dan dat!). Prop ze daarom niet in een lade, maar hang ze op aan hangers. Maak een paar spijkers of haakjes onder elkaar vast en je kunt de BH’s netjes onder elkaar hangen.

7. Handige hacks

  • Lipjes van frisdrank blikjes kun je gemakkelijk gebruiken om een hangertje aan een ander hangertje vast te maken. Zo heb je meer ruimte om kleding op te hangen in kleine kledingkasten.
  • Gebruik gordijnringen om sjaals aan op te hangen.
  • Zorg dat kleding niet van de hanger af kan glijden. Dit kun je doen door lijm op de hanger te doen en het op te laten drogen, zodat de hanger minder glad wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x handige ideeën voor een overzichtelijke en opgeruimde garderobe
Sluiten