Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 23 mei 2016

7x een houten vloer in de badkamer

Als je een nieuwe vloer in de badkamer mag leggen, denk je waarschijnlijk niet zo snel aan hout. Hout gaat immers werken als het in aanraking komt met vocht en daarom is het niet de beste optie voor de badkamer. Meestal kiezen we daarom voor tegels, vinyl of een gietvloer. Maar zo’n houten vloer kan juist super sfeervol zijn en met de juiste ondervloer en voldoende ventilatie in de badkamer kan het gelukkig best. Zorg er bij een houten vloer voor dat de ondergrond waterdicht is en dat er geen ruimte tussen de naden ontstaat. Kit de naden dicht en behandel het hout met vochtwerende olie zodat het hout niet al teveel gaat ‘werken’.

In dit artikel zetten we de mooiste inspiratiebeelden op een rijtje. Misschien dat we je hiermee kunnen overtuigen om ook een houten vloer in de badkamer te leggen.

Bovenstaande badkamer bevindt zich in een New Yorkse loft. Hier geeft het donkere hout een stoere touch aan de ruimte. Vooral in combinatie met het marmer en de beton look krijgt de badkamer een rijke uitstraling.

Bron: Bolig

Heb je zo’n prachtig vrijstaand bad? Dan zal deze extra goed tot zijn recht komen op zo’n houten vloer.

Een houten vloer kan ook een heel klassieke look aan de badkamer geven. Het is maar net wat voor houtsoort je kiest en hoe je het combineert. Als je voor hout met een vintage, verweerde uitstraling gaat en deze combineert met kroonluchters en sierlijke spiegels, dan krijg je een prachtig klassieke badkamer.

Met een houten vloer haal je natuurlijk ook een beetje natuurlijk materiaal de badkamer in, maar als je het écht goed aanpakt dan doe je het zoals hierboven: met bomen en planten. Toegegeven, dit is wel een tikkeltje over the top, maar je kunt het ook iets kleiner aanpakken met hangplanten en een mini boompje.

Bekijk meer

Breng de natuur in de badkamer met planten, combineer je houten vloer met deze tegels en check deze infographic voor de handigste badkamer hacks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x een houten vloer in de badkamer
Sluiten