Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 8 mrt 2015

7x botanische prints in huis

Deze trend is ideaal voor iedereen die dol is op de natuur, maar eigenlijk niet zo goed om kan gaan met levende planten en bloemen. Met botanische prints breng je de natuur toch een beetje in huis zonder dat je elke keer moet onthouden om je planten genoeg water en voeding te geven.

Ter inspiratie zetten wij verschillende ideeën voor botanische prints op een rijtje. Enjoy!

Bron: Etsy

1. Vintage schoolkaarten

We gaan even terug naar de schoolbanken in het biologie klaslokaal met deze botanische vintage schoolkaarten. Hoe cool? Hier vind je een paar verkoopadresjes. Te duur? Zoek dan een botanische print op internet, druk deze af en maak zelf zo’n vintage lijst!

2. Botanisch behang

Waarom niet je hele muur volhangen met botanische prints? Behangmerk Graham & Brown heeft in samenwerking met modeontwerper Julian MacDonald een serie botanisch behang uitgebracht. Wij vinden vooral de zwart-goude combinatie onwijs gaaf en elegant, maar het behang is ook in andere kleuren verkrijgbaar voor €30,- per rol.

3. DIY: eieren met botanische prints

Met Pasen in het vooruitzicht is dit natuurlijk helemaal een goede DIY, maar ook de rest van het jaar kun je deze eieren als decoratiestuk in huis stallen natuurlijk, bijvoorbeeld op een schaal of dienblad. Check de DIY.

4. Botanische stempel

Alweer zo’n item dat ons terugbrengt naar vroeger. Deze stempels van À la zijn onwijs cute en leuk om gewoon neer te leggen als decoratie, maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken om je eigen botanische prints te maken. Bekijk ze allemaal in de webshop.

5. DIY: gedroogde bloemen inlijsten

Ook hiervoor hoef je niet goed te zijn in het verzorgen van planten. Hierbij is het namelijk de bedoeling dat je planten dood laat gaan en dan pas een mooi plekje in huis geeft. In een lijstje, aan de wand bijvoorbeeld of gewoon op de vloer. Check de DIY.

6. Botanische fotografie

Hoe waarheidsgetrouw wil je het hebben? Telkens weer raken we gefascineerd van deze fotoserie: een dromerige urban jungle voor aan de muur. Kijk hier voor alle foto’s en verkoopadressen.

7. DIY: botanische klei

Yes, ook in klei kun je botanische prints maken. Wij laten je hier zien hoe je de afdruk van een varen in klei maakt, maar in principe kun je vrijwel elke plant of blad hiervoor gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x botanische prints in huis
Sluiten