Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 7 aug 2018

7x bijzondere alternatieven voor kunst aan de muur

Kunst of een mooi losstaand object geeft je interieur een bijzondere en persoonlijke look. Maar helaas gaat een mooi kunstwerk vaak gepaard met een hoog prijskaartje. Gelukkig zijn er veel webshops met betaalbare kunst en zijn er genoeg manieren om zelf kunst te creëren.

Eigenlijk zijn we van mening dat wanneer je je creatieve brein even ‘aanzet’ en goed kijkt naar wat voor moois je thuis al hebt liggen, je nog veel beter zelf een mooie statement wall kunt maken. In dit artikel laten we daarom de coolste alternatieven voor kunst zien.
Van mooi servies tot een mooie sjaal of plaid, hang het op!

1. Het vloerkleed

Heb je thuis meerdere vloerkleden, zodat je kan afwisselen? Lucky you. Voor een bijzondere look spijker je het vloerkleed gewoon aan de muur. Check dit artikel voor meer inspiratie.

Bron: Toast

2. Het mooiste servies

Dit is toch wel een van onze favoriete ideeën. Er zijn namelijk zoveel mooie borden te koop in alle soorten en maten, grote kans dat je er een aantal in de kast hebt staan. Vul deze kleine collectie aan met vintage bordjes gevonden op een antiekmarkt of in de tweedehands winkel. Of investeer in een paar nieuwe exemplaren. Onze favoriete designs koop je bij Tokyo Design, Suite One Studio of Broste Copenhagen.

3. Rieten manden

Met deze binnenkijker lieten we je al zien dat souvenirs en bijzondere vondsten je interieur een persoonlijke en unieke look geven. Ben jij ook een echte wereldreiziger? Dan is het tijd om de herinneringen aan je reizen een mooie plek te geven. Wij zijn vooral fan van Afrikaanse of Aziatische rieten manden, die je zo met een klein spijkertje aan de muur kunt hangen. Wees niet bang om verschillende kleuren of patronen met elkaar te mixen!

>> Inspiratie boost: prints mixen als een pro

4. DIY!

Ben je een beetje handig en creatief? Dan kun je ook zelf een mooi kunstwerk in elkaar knutselen. Twee voordelen van een do it yourself: het is lekker budgetvriendelijk én je hebt een uniek object. Wij gingen aan de slag met deze wandhanger, die je snel en simpel in elkaar zet met rietjes en wol.

5. Rieten hoeden

Voor een fijne, bohemian look kun je rieten hoeden aan de muur hangen. Een goedkope oplossing, want zulke hoedjes kun je vaak voor een paar euro op de markt of in een tweedehandswinkel kopen. Daarnaast geeft het je interieur een fijne zomerse look!

We keken binnen bij Brigitte en ook daar spotten we de rieten hoeden. Brigitte hing de hoeden op in het trapgat. Een goede manier van het ‘opleuken’ van zo’n vergeten hoekje!

>> 7 ‘vergeten hoekjes’: zó style je ze op de juiste manier

Bron: Femina

6. Botanische lijsten

Heb je nog wat lege fotolijsten liggen die nog geen bestemming hebben? Haal ze maar snel van zolder en pluk meteen wat mooie bladeren uit de tuin of het park. Lijst ze in, hang ze aan de muur en je hebt in één handomdraai een mooie gallery wall gecreëerd. Check meteen ook deze DIY, waar we je laten zien hoe je een palmblad kunt vouwen tot een bijzonder kunstwerkje. Check dit moodboard voor meer mooie voorbeelden van deze botanische lijsten!

Bron: Entrance

7. De inhoud van je garderobe

Heb je een goed gevulde garderobe? Koop dan een aantal mooie hangers en hang je meest unieke kledingstukken aan een haakje aan de muur. Een mooie sjaal of stuk stof geeft de ruimte ook een bijzondere look!

Bekijk ook: 6 alternatieven voor een wereldkaart aan de muur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x bijzondere alternatieven voor kunst aan de muur
Sluiten