Inspiratieboost: wegdromen in een prachtig hemelbed

Een hemelbed wordt vaak in één adem met romantiek genoemd. Liggend onder een waas van soepel vallende gordijnen, waar het ochtendlicht zacht doorheen schijnt – of onder een fonkelende sterrenhemel in de avond. Met een sierlijk frame maak je het zoete plaatje compleet, maar je kunt ook voor een stoerdere variant gaan van steigerhout of metaal. Je kunt er zelf een maken, zoals we lieten zien in deze IKEA hack of op zoek gaan naar een mooi exemplaar in de winkel.

Hoewel een hemelbed een romantisch gevoel met zich meebrengt, willen wij je met dit artikel graag laten zien dat het niet alleen voor de romantische types is weggelegd en ook gewoon een heel bijzondere toevoeging kan zijn aan je slaapkamer. Droom je even mee?

Bron: Blogspot

Een hemelbed geef je met zwarte spijlen al snel een stoere look. Om het geheel er echt strak uit te laten zien, laat je overbodige kleden en kussens achterwege. Wil je een mooie combinatie van stoer en knus? Leg dan een mooi vloerkleed onder het hemelbed en style het bed af met een wollen plaid.

Ga voor een houten frame wanneer je meer houdt van een natuurlijke sfeer. Dit maakt de slaapkamer ook een stuk levendiger dan wanneer je kiest voor een stalen frame.

Het fijne aan hout is dat je uit veel verschillende soorten en kleuren, zoals eiken- of esdoornhout, kunt kiezen. Daarnaast kun je dit materiaal ook goed combineren met andere soorten hout en natuurlijke materialen als wol, linnen of steen.

Voor de dromerige types is een wit exemplaar een goede uitkomst. Dit geeft de slaapkamer een lichte en frisse look. Ben je fan van een geheel wit interieur? Style het bed dan af met witte gordijnen in bijvoorbeeld linnen.

Laat de gordijnen achterwege wanneer je een stoerdere look wilt combineren met wit en vergeet de styling van het beddengoed niet! Met een paar grove items kun je het hemelbed al een totaal andere uitstraling geven. In dit artikel geven we meer tips over hoe je je bed kunt opmaken.