Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 29 jul 2019

7 x een (thuis)kantoor inrichten in een Scandinavisch interieur

Vind jij een prachtig thuiskantoor ook een must om in te werken, maar vind je datzelfde kantoor inrichten eigenlijk een beetje lastig? Wij helpen je graag een handje op weg. Met deze tips ligt jouw Scandinavische home office binnen handbereik.

1. Lichte, zachte kleuren

We beginnen bij de basis. In Scandinavische interieurs worden altijd lichte, zachte kleuren gebruikt. Denk aan wit en lichtgrijs, maar ook pasteltinten. Deze lichte kleuren worden gebruikt om ruimtes zo helder mogelijk te houden. Vooral tijdens de donkere, korte winterdagen is dat in Scandinavië noodzakelijk.

Laat dat zwarte bureau daarom voor wat het is, en ga voor een glanzend wit of juist een houten bureau in je home office. Ook kan je een felle kleur verf beter in de verfpot laten, en naar de bouwmarkt racen voor een pastelkleur op de muur.

2. Een Scandinavisch kleed

In alle Scandinavische interieurs zal je een lekker zacht, warm kleedje terug zien. Dat moet ook wel om je koude voeten ‘s avonds en in de winter weer warm te krijgen.

Je maakt jouw home office daarom helemaal af met een Scandinavisch kleed. Ga voor een hoogpolige variant. Het liefste een licht kleed met een grijs patroontje, maar ook grijze kleden doen het erg goed in jouw Scandinavische thuiskantoor.

3. Hout, hout, hout

In Scandinavische interieurs zien we veel verschillende soorten, maten en vormen hout terug. Ga voor grote meubels als je bureau of bureaustoel, of kies juist voor subtiele houten accessoires in jouw interieur.

Het meest voorkomende is een lichte houtsoort. Met beukenhout, berkenhout en essenhout zit je eigenlijk altijd goed.

4. Doe rustig aan met accessoires

Over accessoires gesproken: overdrijf niet bij je kantoor inrichten. Een Scandinavisch interieur staat niet bekend om zijn tierelantijntjes. Een Scandinavische home office is clean en rustig. Je ziet in de inrichting vooral strakke lijnen en rustige accessoires terug.

5. De wanddecoratie

Een paar mooie schilderijen, posters of kunst aan de muur? Goed idee! Een mooie gallery wall of andere wanddecoratie kan jouw home office tot een hoger niveau tillen, en een echte inspiratiebron zijn.

Zorg er echter wel voor dat jouw wanddecoratie rustig blijft. Ga voor decoratie die goed bij jouw rustige inrichting past. Een schilderij met veel verschillende schreeuwende kleuren past totaal niet in een rustige home office waar vooral pastelkleuren toegepast worden. Houd daar dan ook rekening mee.

Ga je voor een gallery wall? Zorg er dan voor dat alle afbeeldingen goed bij elkaar passen voor een mooi, rustig effect. Meer tips vind je hier: maak deze fouten niet bij het maken van een gallery wall.

6. Houd het opgeruimd

Een echte no go in een Scandinavisch interieur is rommel. Zorg er daarom voor dat jouw home office altijd netjes is opgeruimd.

Hulp nodig? Zo ruim je je thuiskantoor overzichtelijk op.

7. Planten

Wist je dat planten zorgen voor meer concentratie en productiviteit? Wij weten één ding zeker: dat wordt inslaan. In Scandinavische interieurs denken ze daar precies zo over. Planten zien we dan ook erg vaak terug in Scandinavische thuiskantoren.

Geen groene vingers? Deze 7 makkelijke kamerplanten hebben weinig water nodig, dus die moeten ook jóúw home office kunnen overleven.

Meer tips voor het inrichten van je (thuis)kantoor?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 x een (thuis)kantoor inrichten in een Scandinavisch interieur
Sluiten