Frederique Rekers
Frederique Rekers Kantoor 10 feb 2021

7 tips om voortaan zonder koude vingers achter je bureau te zitten

Thuiswerken in de winter is niet voor iedereen ideaal en de rekening kan snel hoog oplopen als je de verwarming lang en hoog aan hebt staan. Gelukkig zijn er ook veel andere manieren om jezelf warm te houden in je werkkamer die beter zijn voor jou én het milieu.

Wij delen 7 tips:

7 tips voor een warme werkkamer

1. Trek warme kleding aan

In je werkkamer hoef je er niet altijd fashionable uit te zien, toch? Trek een extra trui aan en/of draag dikke sokken om jezelf goed warm te houden in de winter.

Ook thermokleding kan goed helpen. Dit zit lekker en houd je extra goed warm gedurende de dag. Nog steeds koud? Sla dan een lekker warm deken om je heen.

2. Houd je hoofd warm (niet koel)

Het blijkt dat 10% van je lichaamswarmte verloren gaat via je hoofd. Misschien een beetje gek om een muts te dragen in je werkkamer maar hey, het werkt wel. Vergeet hem niet tijdens een meeting even af te zetten ;).

Ook een leuke pet of hoed kan werken, kies een leuke en laat hem matchen bij je werkoutfit.

3. Zoek de kiertjes op

Als het tocht in je werkkamer kan het heel goed zijn dat er tussen je ramen of deuren kieren zitten. Zoek in je kamer waar de tocht vandaan komt en zoek elk klein gaatje op. Tocht voelt koud aan en zorgt ervoor dat je moeilijker opwarmt.

Gelukkig kan je het simpel verhelpen door het plaatsen van tochtstrips of schuimbanden, dit kan al heel veel schelen in je kamer qua kou.

Wil je het professioneel aanpakken? Bel dan een glaszetter, installateur of aannemer voor een zelfregelend rooster. Deze reageert op winddruk en zorgt ervoor dat er nooit te veel, maar ook niet te weinig verse lucht binnenkomt.

4. Scoor een slimme thermostaat

Als het dan toch echt te koud is om je verwarming uit te laten, kan je hem natuurlijk altijd aanzetten/hoger zetten. Maar pak het wel slim aan, ooit gehoord van slimme thermostaten? Deze regelen de verwarming per ruimte.

Zo kan jij in je werkkamer lekker genieten van de warmte en kan bijvoorbeeld je slaapkamer overdag, waar niemand is, lekker koud zijn.

5. Knuffelen maar

Je eigen lichaam is misschien wel het warmste in de hele kamer. Als je gaat knuffelen houd je twee (hele warme) lichamen tegen elkaar waardoor je het nog warmer kan krijgen.

Heb je geen lover dicht in de buurt? Een kat of hond kan deze rol natuurlijk ook vervullen. Ook geen huisdier in de buurt? Dan kan je altijd nog kijken naar een fijne warme kruik.

6. Check je radiator

Het probleem kan ook bij je radiator zelf liggen. Het kan zijn dat hij minder warmte afgeeft dan eerst of dat de warme lucht niet goed wordt verdeeld.

Met een radiatorventilator kan je de capaciteit simpel verbeteren. Deze kan je makkelijk onder een dubbele radiator vastmaken zodat de warme lucht omhoog wordt geblazen. Hallo warme werkkamer!

7. Infraroodpanelen

Mocht je na de bovenstaande tips nog steeds koude voeten hebben, dan kan je altijd nog een bijverwarming aanschaffen. Maar houd nog wel rekening met het milieu: elektrische kachels zijn echt energiezuigers.

Koop in plaats hiervan infraroodpanelen geven daarnaast ook gerichte stralingswarmte bij je werkplek waardoor jouw verwarming weer iets omlaag kan.

Koud in huis? Zo krijg je het warm tijdens het thuiswerken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Milieu Centraal

Reageer op artikel:
7 tips om voortaan zonder koude vingers achter je bureau te zitten
Sluiten